Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:08:34

Поліцейські Чернігівщини скерували до суду справу серійних квартирних крадіїв

30.09.2021   11:30Агенцiя

Вчора слідчий поліції завершив досудове розслідування та передав прокурору для направлення до суду обвинувальний акт щодо членів міжрегіональної організованої злочинної групи, які скоїли низку квартирних крадіжок в містах Чернігів, Прилуки та Ічня.


Поліцейські встановили, що в лютому-квітні 2021 року зловмисники обікрали близько десяти домівок у різних населених пунктах. Вони спеціалізувалися на крадіжках ювелірних прикрас, техніки та грошей. Загальна сума завданих потерпілим збитків склала майже 170 000 гривень.



В ході огляду місць подій співробітники кримінальної поліції Чернігівського і Прилуцького районів та Управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області знайшли деякі спільні риси. Проникнення до помешкань відбулося шляхом підбору ключів до вхідних дверей. Всюди поруч з місцями злочинів свідки помічали легковик. Правоохоронці встановили, що авто належить 33-річному сумчанину і воно активно курсувало маршрутами Сумщина – Київщина – Чернігівщина».

6 квітня співробітники кримінальної поліції затримали гастролерів під час скоєння злочину. Троє сумчан обікрали квартиру в спальному районі Чернігова і якраз пакували в квартирі золоті і срібні прикраси та ноутбук. При огляді їхнього автомобіля правоохоронці виявили частину викрадених раніше речей та грошей, а також гранату Ф-1.

В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили, що власник автомобіля обкрадав квартири разом із двома товаришами із Сум. Одному з них 32 роки, іншому – 28 років.

Всіх трьох осіб поліція затримала в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліцейські зібрали ґрунтовну доказову базу та 22 вересня повідомили мешканцям Сумщини про підозру у скоєнні злочинів, передбачених:

- частиною 3 статті 28 Кримінального кодексу України (вчинення злочину групою осіб);

- частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України – крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення.

28 вересня правоохоронці скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні до суду. Учасникам організованої злочинної групи загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини