Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:28:52

У Чернігові привітали машинобудівників

23.09.2021   16:22Агенцiя

Напередодні професійного свята — Дня машинобудівника, що традиційно відзначається у четверту неділю вересня, — представників галузі привітали в Чернігівській облдержадміністрації голова ОДА В’ячеслав Чаус та перша заступниця голови облради Ніна Лемеш.

На Чернігівщині машинобудівний комплекс об’єднує близько 40 великих та середніх підприємств, де зайнято майже 6 тисяч осіб, або 15% усіх зайнятих у промисловому комплексі.

За обсягами реалізованої продукції галузь посідає третє місце серед основних видів діяльності переробної промисловості області. За шість місяців поточного року підприємствами реалізовано продукції на 1,5 млрд грн.

— Відзначення Дня машинобудівника на державному рівні свідчить про важливість галузі в розвитку і функціонуванні економіки країни. У Стратегії сталого розвитку Чернігівщини машинобудування визначено як один з пріоритетних напрямів розвитку області, — зазначив В’ячеслав Чаус та наголосив, що облдержадміністрація була і буде надійним партнером для підприємств машинобудування, а він особисто завжди готовий до співпраці та конструктивного діалогу.

Вітаючи представників галузі, очільник ОДА звернувся до присутніх із закликом вакцинуватися та провести роз’яснювальну роботу серед працівників підприємств про необхідність утворення колективного імунітету. Адже тільки так можна протистояти коронавірусу, в тому числі й небезпечному штаму «Дельта».

На зустрічі також обговорили позитивний досвід функціонування Індустріального кластеру Чернігівської області. Результати його роботи презентував голова, директор навчально-наукового інституту механічної інженерії, технологій та транспорту «Чернігівської політехніки» Сергій Цибуля. Він вказав, що серед основних напрямів подальшої спільної роботи з промисловцями є укладання тристоронніх угод між студентом, навчальним закладом та підприємством, а також популяризація інженерно-технічних та робітничих спеціальностей серед молоді.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди Дня машинобудівника визначних працівників галузі нагороджено Почесною грамотою облдержадміністрації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини