Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:25:52

Протизсувні роботи на березі Снова у Седневі може частково профінансувати обласний прориродоохоронний фонд

22.09.2021   16:43Агенцiя

У Седневі поблизу навчально-виховного комплексу вздовж берегової зони річки Снов поступово зсувається ґрунт. Ситуацію обговорили вчора, 21 вересня, в облдержадміністрації на нараді, яку провів заступник голови Чернігівської ОДА Дмитро Іванов.

Ця проблема — не нова. Для її вирішення ще у 2018 році було розроблено проєкт з реконструкції системи водовідведення поверхневих вод з території навчального закладу.

На сьогодні проєктно-кошторисна документація потребує коригування. За попередніми підрахунками, орієнтовна вартість запланованих робіт складатиме 8 млн грн.

Специфіка цього об’єкту полягає у тому, що роботи не можна розтягувати в часі. Виконати все потрібно упродовж року.

Перший крок — коригування проєктно-кошторисної документації. Вартість цієї процедури — 200 тисяч гривень. Наразі громада готова виділити на це 30%.  Інші 70%, як варіант, можуть надійти з обласного бюджету — але тільки після внесення заходу до переліку видатків на черговій сесії облради.

Другий крок — державна експертиза. Громаді потрібно встигнути зробити її до грудня, щоб розпочати реалізовувати проєкт у 2022 році.

Третій крок — пошук фінансів. Частину коштів можна отримати у рамках Програми охорони навколишнього природного середовища області на 2021-2027 роки (якщо цього року подати відповідний запит до Департаменту екології та природних ресурсів ОДА). Умова — готовність співфінансувати проєкт не менш ніж на 10% (а це орієнтовно 800 тисяч). Така умова є обов’язковою і у разі подання до Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України запиту на отримання державної субвенції. Адже заявленої суми коштів на виконання проєкту у громади немає.

— Якщо громада вкладе свої кошти, вона відповідальніше ставитиметься до реалізації проєкту. Можливо, на деяких речах, як благоустрій території, можна буде зекономити. Тому варто ще раз детально проаналізувати ПКД. Водночас — не пропустити усі технічні моменти, невиконання яких знову призведе до затягування процесу і марно витрачених коштів. Пам’ятаймо найголовніше — схил продовжує руйнуватися, часу на зволікання у нас немає, — наголосив Дмитро Іванов.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини