Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:16:41

Перший майданчик для вільного вигулу собак з’явився у Березовому гаю

22.09.2021   09:41Агенцiя

У Березовому гаю з’явився перший в Чернігові майданчик для вільного вигулу собак. Незабаром мають збудувати ще два – у парку на розі проспекту Миру та вулиці Софії Русової, а також на вулиці Красносільського у мікрорайоні Масани.

Сергій та його собака на прізвисько Орса живуть поблизу Березового гаю. Це одне з трьох офіційних місць у місті, де можна вигулювати домашніх улюбленців. Вранці та ввечері їх тут збирається зо два десятки.

Нещодавно тут з’явився майданчик. Поки він закритий для відвідувань. У тендерній документації його називають місцем для вільного вигулу собак. Сергій вважає, для вигулу він не підходить.

«Огороджений майданчик якийсь хотілося б, але не такий, який побудували. Та, яку збудували, вона більше для собак, які займаються і готуються до виставок, бігають на тренажерах…А так просто прийти туди з собакою, щоб вона зробила свої справи, поговорити, походити з нею... малуватий».
Схожої думки й житель мікрорайону Владислав Коломієць – власник шпіца на прізвисько Хеппі.

«В принципі, потрібні огороджені місця якісь. Люди ж часто скаржаться, - він у нас доволі агресивний, і якщо будуть огороджені, будемо обов’язково туди ходити».

Будівництво майданчика коштувало міському бюджету понад мільйон гривень. Схожий незабаром має з’явитися – на розі проспекту Миру та вулиці Софії Русової. Згідно з тендерною документацією, звести його мають до листопада 2021 року. Вартість – один мільйон 600 тисяч гривень. За словами начальниці комунального ветеринарно-стерилізаційного центру Тетяни Діденко, саме це підприємство, найімовірніше, обслуговуватиме такі майданчики.

«На розі вулиці Софії Русової буде майданчик близько 500 квадратних метрів. Його розміщення обумовлене тим, що там неподалік дитячий майданчик. Там парк, сквер, і виходячи з норм санітарних, будівельних, в нього таке місце розташування та, власне, і площа така».
Начальник управління ЖКГ Ярослав Куц говорить, третій майданчик може з'явитися у мікрорайоні Масани. Де саме та коли його збудують, Суспільному не повідомили. Нині в розробці проєкт цього майданчику.

Суспільне

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини