Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:58:39

Дорога на Тростянецькій балці у процесі розширення

21.09.2021   11:36Агенцiя

Тростянецька балка - одна із найскладніших ділянок капітального ремонту дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка.

По-перше тут розташована велика гідротехнічна споруда. По-друге, ділянка дороги, що повторює рельєф місцевості в районі балки, має понаднормові ухили, а тому узимку за негоди тут складно рухатись.

Про це повідомляє служба автомобільних доріг в Чернігівській області

Наразі на ділянці ремонту в районі балки з обох сторін демонтовано старе бар'єрне огородження. Проводяться роботи з розширення проїзної частини. На понаднормових ухилах буде влаштовано додаткові смуги руху на підйом в обох напрямках (в сторону Прилук і Срібного).

Протяжність ремонтованої ділянки - 9,9 км. Наразі на 8,5 кілометрах влаштовано шар ресайклінгу та вирівнюючий шар асфальтобетону.

Підрядна організація - ТОВ "СП "Автострада".

Нагадаємо, у 2021 році у Чернігівській області проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги по території області - майже 143 км. Це шлях, що поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною.



Дорога Н-07 Київ - Суми - Юнаківка оновлюється в рамках державного інвестиційного проєкту "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ - Суми - Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог".

Дорога була побудована у 1965-1980 роках. Має конструкцію дорожнього одягу на 78,4 км з цементобетону на основі з піску та на 64,4 км з чорного щебеню на дьогтєгрунтовій або щебеневій основі, місцями з верхнім шаром з асфальтобетону.

Вже тривалий дорога час була непридатна до сучасного транспортного навантаження. Старий дорожній одяг вже давно втратив несучу здатність.

В процесі капітального ремонту дорога приводиться у відповідність до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Розбиті бетонні плити та чорнощебеневе покриття замінюється на асфальтобетон. Реконструюються мости, що раніше не відповідали нормам по габаритам та вантажопідйомності.

В рамках Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.