Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:33:31

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

21.09.2021   08:36Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 20 вересня по 8:00 21 вересня 2021 року

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме:  1 дорожньо-транспортну пригоду, 4 пожежі, 2 випадки виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни, 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій  2 особи  постраждали.

Аварійні ситуації на системах життєзабезпечення:

В м. Чернігові у будинку по вул. Рокосовського, 6-А об 11 год. 10 хв. 20 вересня внаслідок корозії труби газопроводу у футлярі стався виток газу у повітря. Аварійною службою АТ «Чернігівгаз» припинено газопостачання частині абонентам даного будинку, без газопостачання залишилися мешканці 9-ти квартир. Аварійно-відновлювальні роботи проводяться силами АТ «Чернігівгаз».

Дорожньо-транспортні пригоди:


На автодорозі між смт Парафіївка та с. Іваниця Прилуцького району (Ічнянська ТГ) о 18 год. 01 хв. 20 вересня сталося зіткнення автомобілів "Volkswagen 4B" та "ВАЗ". Внаслідок пригоди водій автомобіля  "ВАЗ"  та пасажир автомобіля "Volkswagen 4B" отримали травми. Постраждалим надана необхідна медична допомога.

Пожежі:

пожежі в житловому секторі:

- в  м. Ніжині  в господарстві по вул. Остерській, 25 о 20 год. 52 хв. 20 вересня сталася пожежа житлового будинку (10х12 м, стіни цегляні, покрівля металева). Вогнем пошкоджено віконну раму та зовнішнє облицювання стін на площі 1 кв. м. Імовірна причина пожежі – підпал;

- в  с. Сидорівка Ніжинського району  (Комарівська ТГ)   в господарстві  по вул. Миру, 40 о 21 год. 40 хв. 20 вересня сталася пожежа господарської будівлі (4х10 м, стіни з шлакоблоку, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни на площі 20 кв. м. Імовірна причина пожежі – підпал;

- в м. Новгород-Сіверський  в господарстві  по вул. Рокосовського, 1Б в       00 год. 35 хв. 21 вересня сталася пожежа гаражу (4х5 м, стіни цегляні, покрівля черепична). Вогнем знищено покрівлю та перекриття будівлі гаража, зовнішнє облицювання стін житлового будинку (8х10 м, стіни цегляні, покрівля з черепиці) на площі 15 кв. м та зовнішнє облицювання стін житлового будинку (5х10 м, стіни цегляні, покрівля з черепиці) на площі 25 кв.м в сусідньому господарстві   по  вул. Рокосовського, 1А. Причина пожежі та збитки встановлюються.

інші пожежі:

- на території садівничого товариства "Октябрський" (Чернігівський район, Новобілоуська ТГ, ділянка 279) о 17 год. 55 хв. 20 вересня сталася пожежа дачного будинку (6х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина пожежі встановлюється.

Доповнення до інформації щодо пожежі торфу: пожежу, яка сталась 16 вересня біля с. Озеряни Ніжинського району (Бобровицька ТГ), станом на 12 год. 20 вересня ліквідовано повністю.

Виявлення та знищення боєприпасів часів Другої світової війни:

Групою піротехнічних робіт та підводного розмінування ГУ ДСНС України у Чернігівській області об 11 год. 30 хв. 20 вересня  знищено артилерійський снаряд калібру 152 мм часів Другої світової війни, який був  виявлений о 14 год. 30 хв. 19 вересня в  лісовому масиві біля  с. Василева Гута Чернігівського району (Гончарівська ТГ);

- групою піротехнічних робіт та підводного розмінування  ГУ ДСНС України у Чернігівській області о 16 год. 15 хв. 20 вересня знищені авіаційна бомба ФАБ-50 та артилерійський снаряд калібром 152 мм часів Другої світової війни, що були виявлені о 07 год. 00 хв. цього ж дня у лісовому масиві біля смт Ладан Прилуцького району (Ладанська ТГ).

Крім того, під час додаткового обстеження території було виявлено 3 авіаційні бомби ФАБ-100, знищення яких планується здійснити 21 вересня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування ГУ ДСНС України у Чернігівській області.

Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  12-17 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 17 мкр/год., Ніжин – 13 мкр/год., Прилуки – 14 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 14 мкр/год, Семенівка – 14 мкр/год., Сновськ – 13 мкр/год.

Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 20 вересня по  20 годину 21 вересня очікується хмарна погода з проясненнями, невеликий дощ, місцями слабкий туман. Вітер західний 7-12 м/с. Температура вночі 3-8º, вдень 6-11º тепла.

По Чернігову очікується температура вночі 4-6º, вдень 8-10º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.