Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 09:48:03

У Чернігові прокурори обговорили питання ефективного реагування на судові рішення у кримінальних провадженнях в апеляційному та касаційному порядку

17.09.2021   13:20Агенцiя

У Чернігівській обласній прокуратурі під головуванням керівника обласної прокуратури Сергія Василини відбувся семінар на тему «Практичні аспекти ефективного реагування прокурорів на судові рішення у кримінальних провадженнях в апеляційному та касаційному порядку».

Зважаючи на необхідність поглиблення професійних знань прокурорів, формування умінь, навичок та застосовування їх на практиці, на запрошення керівництва обласної прокуратури у семінарі взяла участь начальник відділу організації підтримання публічного обвинувачення Управління підтримання публічного обвинувачення в суді Офісу Генерального прокурора Оксана Шевченко.
Участь у заході також взяли працівники структурних підрозділів обласної прокуратури, які здійснюють нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва, керівники та прокурори окружних прокуратур.

Прокурори обговорили проблемні питання перевірки доказів на їх належність та допустимість на стадії повідомлення про підозру та затвердження обвинувального акта, причини ухвалення реабілітуючих рішень, особливості оскарження судових рішень в апеляційному та касаційному порядку, застосування кримінального закону при призначенні покарання, визначення майнової шкоди у кримінальному провадженні.
Наприкінці заходу його учасники обмінялися думками щодо застосування окремих положень кримінального та кримінального процесуального законодавства.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.