Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:31:04

Міський голова Олександр Кодола та Ніжинська міська рада продовжують опікуватися медичною сферою міста

04.09.2021   11:00Агенцiя

03 вересня міський голова Олександр Кодола разом з заступником міського голови Іриною Грозенко перевірили в міській лікарні та поліклініці закуплене нове обладнання, яке було придбано коштом міського бюджету.

Для поліклініки придбали відеоцистоскоп вартістю 476 тис грн, що використовується в урології не тільки для діагностики, але й для лікування. Даний прилад дасть можливість проводити невеликі оперативні втручання на амбулаторному рівні поліклінічного відділення. «На жаль до цього часу подібного обладнання не було в нашому місті, потрібно було їхати в обласний центр. Відтепер відеоцистоскоп буде доступним і для ніжинців. Приємно, що таке сучасне обладнання буде використовуватись в нашій поліклініці», - зазначив Олександр Михайлович.

Також для міської лікарні був придбаний сучасний операційний рентгенпрониклий стіл вартістю 248 тис грн, який використовуватиметься в травматологічному відділенні для проведення операцій та інших медичних маніпуляцій. До кінця вересня до даного столу ще надійде дороговартісне обладнання – рентгенологічна система. «Пріоритети міської влади залишаються незмінними. Ми і надалі опікуватимемося медициною Ніжина. Адже міськлікарня та поліклініка повинні мати все необхідне для якісного лікування мешканців нашого міста»,- наголосив міський голова.

На початку року міський голова Олександр Кодола разом з депутатським корпусом запланували на поновлення матеріально-технічної бази медичної сфери, а саме на сучасне обладнання, яке відповідає вимогам часу, біля 7 млн грн. Гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко поінформував, що на сьогоднішній день міська лікарня практично по кожному обладнанню вже провела електронні закупівлі та підписала договори. «Придбання відеоцистоскопа дозволить лікарні заключити в наступному році пріоритетний пакет – відеоцистоскопія, що дасть можливість залучити додаткові кошти. Також за кошти міського бюджету придбали електронно-оптичний перетворювач вартістю 3 млн 846 тис грн. Це складна система, яка складається з високотехнологічного рентгенівського обладнання (дуги) та рентгенпрониклого стола. На сьогоднішній день частина даного обладнання вже поставлена. Операційний рентгенпрониклий стіл спеціально розроблений для надання допомоги хворим із травмами опорно-рухової системи», - зауважив гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня”. Олександр Костирко зазначив, що на даний час оснащення травматологічного відділення відповідає сучасним стандартам та дає можливість КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” конкурувати з обласними медичними закладами по наданню медичної допомоги.

Лікарі вже готові працювати на новому обладнанні відповідно до клінічних протоколів. Медики подякували керівництву міста за можливість надавати ніжинцям медичну допомогу більш сучасними методами, швидше та ефективніше.

Ніжинська міська рада

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини