Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:37:18

Судові охоронці Чернігівщини продовжують посилювати професійну спроможність

31.08.2021   17:17Агенцiя

Співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області провели спільне тактико-спеціальне навчання на базі Ніжинського міськрайонного суду.

Мета занять - не тільки удосконалити знання та навички співробітників Служби судової охорони, а й відпрацювати злагодженість їхніх дій із суб'єктами взаємодії у разі виникнення позаштатних ситуацій в суді. Для цього до практикуму залучили співробітників територіальних підрозділів Головне управління ДСНС України у Чернігівській області, Поліція Чернігівської області та Управління СБ України в Чернігівській області.

В умовах, максимально наближених до реальних, судові охоронці моделювали загострення обстановки в судовій залі і на прилеглій до установи території. Зокрема, стримували натовп та блокували спроби проникнення в будівлю суду агресивно налаштованих осіб, витісняли порушників громадського порядку із зали засідання, попереджали спроби пронесення заборонених предметів, звільняли заручників. Паралельно відпрацювали низку тактичних прийомів: «Затримання», «Видалення» та «Деблокування приміщення».

Окрім того, вчилися діям у разі повідомлення про замінування об'єкту, виявлення вибухонебезпечного предмету, загоряння приміщення, оволодівали прийомами застосування первинних засобів пожежогасіння, евакуації громадян.
Віддаленість Ніжина від обласного центру, де сконцентровані основні силові резерви, вимагає від співробітників ІІ підрозділу охорони вміти самостійно обрати вірну стратегію у разі ускладнення оперативної обстановки. І саме такі навчання допомагають не лише обмінятися досвідом, а й виявити вразливі місця і опрацювати їх, щоб в реальних умовах діяти правильно і швидко, впевнені судові охоронці.

На завершення командування покроково проаналізувало виконання кожного етапу, окресливши моменти, на які слід звернути особливу увагу.
 
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини