Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:41:43

Прокуратура через суд домоглася забезпечити належне збереження заказника загальнодержавного значення «Путивський»

30.08.2021   22:45Агенцiя

Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду у повному обсязі задоволено позов Чернігівської обласної прокуратури до Новгород-Сіверської міської ради про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж ботанічного заказника загальнодержавного значення «Путивський» та закріплення їх в натурі (на місцевості).

Подання прокуратурою позовної заяви обумовлено необхідністю відновлення та захисту порушених інтересів держави, які полягають у неухильному дотриманні режиму охорони та використання об’єкта природно-заповідного фонду.

Ботанічний заказник загальнодержавного значення «Путивський» площею 150 га створений Указом Президента України від 20.08.1996 № 715/96 та включений до переліку територій та об’єктів природно-заповідного фонду Чернігівської області. Статус заказника присвоєно для збереження комплексу лучних ділянок у заплаві річки Десни, які майже не змінені господарською діяльністю людини і відрізняються значним флористичним і фітоценотичним різноманіттям.

Державним управлінням екології та природних ресурсів в Чернігівській області з метою охорони та збереження в природному стані національного надбання, ботанічний заказник передано під охорону Горбівській сільській раді, яка наразі ввійшла до складу Новгород-Сіверської об’єднаної територіальної громади.  Про це  складено охоронне зобов’язання від 03.10.2001 з покладенням обов’язку щодо відмежування заповідного об’єкту в натурі, оформлення його природоохоронною наочністю, нанесення на планово-картографічні матеріали.

Водночас установлено, що понад 20 років орган місцевого самоврядування у порушення вимог земельного законодавства не вживав заходів щодо винесення і закріплення в натурі (на місцевості) меж ботанічного заказника. Це, у свою чергу, унеможливлювало його належне використання та зберігання.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокурором подано позов до суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.