Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 02:36:19

На Чернігівщині відбулись командно-штабні тренування щодо гасіння можливих пожеж у лісових масивах

18.08.2021   17:48Агенцiя

З 1 березня поточного року в природних екосистемах Чернігівської області виникло 644 пожежі, з них 12 пожеж у лісах, до гасіння яких залучалися підрозділи Головного управління ДСНС.

Площа пройдена вогнем склала 1160 гектарів. Крім того, внаслідок спалювання громадянами сухої рослинності та її залишків зареєстровано 23 пожежі в житловому секторі,  внаслідок яких 1 людина загинула.

З метою відпрацювання спільних дій по гасінню можливих великих лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними, 18 серпня в Головному управлінні ДСНС України у Чернігівській області відбулись командно-штабні тренування. У них взяли участь керівний склад Чернігівської обласної, районних державних адміністрацій, Головного управління ДСНС, Управління лісового та мисливського господарства, КП "Чернігівоблагроліс" та Чернігівського військового лісгоспу.

"Аналізуючи дії органів влади, служб цивільного захисту під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з лісовими пожежами на території Житомирської, Чернігівської, Київської, Луганської областей, що виникли у минулому році, з огляду на масштабні лісові пожежі, що зараз вирують на територіях Турецької Республіки, Республіки Греція, Сполучених Штатів Америки ми, як керівники відповідних служб, повинні бути завжди готовими до негайного реагування та забезпечити чітку взаємодію на усіх рівнях", - зазначив у своєму виступі т.в.о. начальника Головного управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий.

Під час тренувань було розглянуто ряд питань, зокрема: функції органів влади під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з лісовою пожежею, керівника робіт та штабу з ліквідації наслідків НС, організація управління під час гасіння пожеж. Крім того, обговорені питання організації інформування, оповіщення та евакуації людей з населених пунктів, на які лісова пожежа може розповсюдитись, запобігання та профілактики пожеж в лісових масивах, у тому числі на військових полігонах. 

Слід відмітити, що такі тренування є дуже важливими, адже їх учасники мають змогу практично скоординувати та відпрацювати спільні дії по гасінню масштабних лісових пожеж, а також більш залагоджено і ефективно виконувати завдання за призначенням під час реальних надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини