Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:37:55

На Чернігівщині відбулись командно-штабні тренування щодо гасіння можливих пожеж у лісових масивах

18.08.2021   17:48Агенцiя

З 1 березня поточного року в природних екосистемах Чернігівської області виникло 644 пожежі, з них 12 пожеж у лісах, до гасіння яких залучалися підрозділи Головного управління ДСНС.

Площа пройдена вогнем склала 1160 гектарів. Крім того, внаслідок спалювання громадянами сухої рослинності та її залишків зареєстровано 23 пожежі в житловому секторі,  внаслідок яких 1 людина загинула.

З метою відпрацювання спільних дій по гасінню можливих великих лісових пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними, 18 серпня в Головному управлінні ДСНС України у Чернігівській області відбулись командно-штабні тренування. У них взяли участь керівний склад Чернігівської обласної, районних державних адміністрацій, Головного управління ДСНС, Управління лісового та мисливського господарства, КП "Чернігівоблагроліс" та Чернігівського військового лісгоспу.

"Аналізуючи дії органів влади, служб цивільного захисту під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з лісовими пожежами на території Житомирської, Чернігівської, Київської, Луганської областей, що виникли у минулому році, з огляду на масштабні лісові пожежі, що зараз вирують на територіях Турецької Республіки, Республіки Греція, Сполучених Штатів Америки ми, як керівники відповідних служб, повинні бути завжди готовими до негайного реагування та забезпечити чітку взаємодію на усіх рівнях", - зазначив у своєму виступі т.в.о. начальника Головного управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Дмитро Бескостий.

Під час тренувань було розглянуто ряд питань, зокрема: функції органів влади під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з лісовою пожежею, керівника робіт та штабу з ліквідації наслідків НС, організація управління під час гасіння пожеж. Крім того, обговорені питання організації інформування, оповіщення та евакуації людей з населених пунктів, на які лісова пожежа може розповсюдитись, запобігання та профілактики пожеж в лісових масивах, у тому числі на військових полігонах. 

Слід відмітити, що такі тренування є дуже важливими, адже їх учасники мають змогу практично скоординувати та відпрацювати спільні дії по гасінню масштабних лісових пожеж, а також більш залагоджено і ефективно виконувати завдання за призначенням під час реальних надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС України у Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини