Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:28:37

На Чернігівщині тривають перевірки закладів освіти фахівцями Держпродспоживслужби

17.08.2021   09:47Агенцiя

Фахівці структурних підрозділів Держпродспоживслужби Чернігівщини продовжують комісійні обстеження освітніх закладів напередодні нового навчального року.

Зокрема, спеціалісти Сновського управління спільно з освітянами, представниками місцевого самоврядування та інших державних установ вже перевірили  7  закладів дошкільної освіти і 8 загальноосвітніх шкіл. Під час заходів контролю у 6 закладах були виявлені такі недоліки, як недостатня кількість холодильного (морозильної камери) і технологічного обладнання (електроплити), сушилок для рук у їдальні і туалетах, кухонний посуд (чайники, каструлі, ополоники, ножі, кружки та ін.) потребує заміни, деякі приміщення для дошкільної групи не забезпечені гарячою проточною водою, подекуди відсутні москітні сітки у приміщеннях харчоблоку.

Фахівці лабораторного відділення  відібрали проби питної води для проведення бактеріологічного та санітарно-хімічного дослідження води. За результатами перевірок управлінню освіти, сім’ї, молоді та спорту Сновської міської ради надані рекомендації щодо усунення виявлених недоліків.

А спеціалістами Варвинського територіального управління Держпродспоживслужби спільно з представниками Варвинської селищної ради, відділу освіти, керівниками дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів і Варвинського відділення Прилуцького МРВДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб» Міністерства охорони здоров’я України здійснені комісійні обстеження 7 шкіл  і 12 дитсадків.

Під час перевірок наголошувалось на облаштування прилеглих територій освітніх закладів, проведення ремонтних робіт класів і спортивних приміщень. Особливий акцент був зроблений на забезпеченні харчоблоків кухонним приладдям та меблями, рекомендувалось  оновлення кухонного та столового посуду. Також зверталась увага керівників закладів на безпечність приготування їжі для дітей та її високу якість і необхідність дотримання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках  (НАССР).

Під час перевірок роз’яснені  вимоги Постанови від 24.03.2021 року № 305 « Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Фахівці Варвинського відділення Прилуцького МРВДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб» відібрали зразки питної води для лабораторного дослідження на відповідність вимогам «Санітарного регламенту для дошкільної та загальної середньої освіти».

За підсумками проведених перевірок складені відповідні акти. Пропозиції щодо усунення виявлених недоліків надані відділу освіти Варвинської селищної ради.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини