Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:10:49

Мешканці Чернігівщини мають бути забезпечені стовідсотковим доступом до вакцини від COVID-19

12.08.2021   09:26Агенцiя

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я з питань європейської інтеграції Олександр Комаріда під час зустрічі з керівництвом області, районних адміністрацій та органів місцевого самоврядування Чернігівщини, на якій підводили підсумки робочої поїздки в область.

“Чернігівщина показує не найкращі результати за кількістю щеплень від коронавірусної хвороби. Міністерству важливо зрозуміти чому так відбувається, щоби допомогти з вирішенням проблеми, - зазначив Олександр Комаріда. - Під час поїздки ми перевірили десять пунктів щеплень та центрів вакцинації від COVID-19, причому заздалегідь про візити не попереджали. Так ми змогли побачити реальний стан справ та роботу пунктів та центрів”.

 

Під час візитів була виявлена низка помилок, які слід виправити, зокрема:

  • інформація про графіки роботи деяких пунктів та центрів не є актуальною на сайті list.vaccination.covid19.gov.ua, а графіки роботи є недоступними для охочих вакцинуватися;
  • у більшості закладів охорони здоров’я відсутня навігація, тому знайти пункт щеплення від COVID-19 дуже складно;
  • деякі сімейні лікарі майже не говорять із пацієнтами про вакцинацію, її переваги і можливість, незважаючи на те, що запрошують їх на щеплення телефоном.

Проте є організаційні моменти, які можуть взяти на озброєння й інші регіони. Наприклад, центр вакцинації у Корюківці працює у “мобільному” режимі: виїжджає у села і щеплює пацієнтів там.  

 

“Ми дуже вдячні медичним працівникам, які борються з COVID-19. І впевнені, що Чернігівщина активізує роботу з вакцинації. Нещодавно область отримала нового очільника, В’ячеслава Чауса. Він уже включився в роботу і готовий допомагати як керівництву ОТГ і районів, так і самим медикам, щоб якомога краще захистити населення і економіку від спалаху захворюваності, який принесе осінь”, - підсумовує Олександр Комаріда.

 

пресслужба Міністерства охорони здоров'я

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини