Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:05:39

За допомогою електроструму порушники добули майже 49 кг риби на понад 53 тис. грн збитків, - Чернігівський рибоохоронний патруль

10.08.2021   12:15Агенцiя

10 серпня 2021 року під час рейду на водоймах Корюківського району Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито грубе порушення Правил рибальства. Двоє громадян здійснювали вилов водних біоресурсів з дерев’яного човна з мотором забороненим знаряддям –електровудкою.

У такий варварський спосіб порушники добули майже 49 кг риби: щука – 121 екз., плітка – 64 екз., окунь – 23 екз., плоскирка – 17 екз., краснопірка – 16 екз., головень – 16 екз., в’язь (червонокнижний) – 7 екз., лящ – 6 екз., лин – 4 екз., білизна – 3 екз. та сом – 3 екз.

Інцидент зафіксовано на р. Снов, поблизу с. Гірськ Сновської громади. Збитки, завдані рибному господарству України, становлять 53 397 грн. Браконьєрами виявилися місцеві мешканці.
На громадян оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП та ст. 90 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до Щорського районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. З огляду на розмір збитків, завданих рибному господарству України, дане правопорушення носить ознаки кримінального. Дерев’яний човен з мотором, електровудку, автомобіль «Нива» та незаконно виловлені водні біоресурси у браконьєрів вилучено.

«Застосування електроструму для здійснення лову риби є неприпустимим, адже це завдає масштабного руйнування всій екосистемі водойми. Внаслідок використання електровудок гине не тільки риба, але і її кормова база, виникають «мертві зони» на водоймі», - відзначив начальник Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області Микола Каленюк.
Чернігівський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на нашу «гарячу лінію» (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).
Довідкова інформація:
Залежно від потужності електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все живе – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка не гине від дії електроструму, у майбутньому втрачає здатність нереститися.

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.