Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 16:11:45

Від початку року на території Чернігівщини не встановлено жодного випадку масової загибелі бджіл

09.08.2021   17:43Агенцiя

Протягом 1-ого півріччя структурними підрозділами Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області у відповідності до вимог законодавства зареєстровано та паспортизовано 655 пасік, в яких налічується 26711 бджолосімей.

Всі ці бджологосподарства внесені до Реєстру паспортів пасік.

Відповідно до вимог статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності і якості харчових продуктів» 678 операторів ринку зареєстровані в реєстрі операторів ринку харчових продуктів, як такі, що займаються первинним виробництвом продуктів бджільництва. 

З метою встановлення фактів отруєння бджіл засобами захисту рослин більше ніж у півсотні територіальних громад області створено  постійно діючі комісії. Фахівці Держпродспоживслужби запевняють: за півроку в області не встановлено випадків масової загибелі бджіл, у тому числі внаслідок застосування аграріями засобів захисту рослин.

Для недопущення таких ситуацій на засіданні ДНПК при Чернігівській ОДА розглянуто питання профілактики отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів та порядок реєстрації пасік. В районах і містах області від початку року проведено 39 нарад з питань бджільництва, у яких взяли участь близько п’ятисот пасічників, 20 представників громадських організацій бджолярів, 115 - сільгосппідприємств різних форм власності.

З набранням чинності наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19.02.2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області розроблено єдиний підхід до проведення лабораторно-діагностичних досліджень на хвороби бджіл і формування тарифів за проведення ветеринарно-санітарних заходів на пасіках та опрацьовано алгоритм видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини