Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:49:28

З 1 серпня 2021 року на Чернігівщині заборонено ловити раків, - Чернігівський рибоохоронний патруль

31.07.2021   10:45Агенцiя

Щорічна літньо - осіння заборона на вилов раків, яка вводиться на період другої линьки раків, у цьому році на території Чернігівської області, відповідно до рекомендацій Інституту рибного господарства НААН, розпочинається з 1 серпня і триватиме до 20 вересня (включно).

Основна мета заборони – захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.
Інститут рибного господарства НААН у своїх рекомендаціях зазначає, що у зв'язку з аномальним температурним режимом у весняний період, проходження першої линьки раків у поточному році відбувалось із затримкою на 10 - 15 діб. Разом з тим гідрометеорологічний режим, як головний чинник впливу на терміни перебігу другої линьки раків характеризувався достатньо високими показниками. Зокрема, температура води станом на другу декаду липня становила 25 – 28 °С. Враховуючи дані прогнозу температурного режиму в третій декаді липня очікується проходження другої линьки в терміни, які наближені до середньобагаторічних. При цьому існує вірогідність зсування термінів другої линьки для певної частини локальних популяцій річкових раків. За даними досліджень, які були проведені Інститутом рибного господарства НААН, станом на середину червня проходження першої линьки було зафіксовано для 7 % обстежених особин раків у водоймах зони Полісся, що зумовлює необхідність подовження термінів заборони.
З метою здійснення державного контролю за охороною річкових раків під час їх другої линьки Чернігівським рибоохоронним патрулем виданий наказ від 22.07.2021 № 95-од, яким заборонено промисловий та любительський лов річкових раків в зоні дії контролю риб патруля Чернігівщини.
«За порушення заборони на вилов раків браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 грн. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації», - наголосив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.
Чернігівський рибоохоронний патруль звертається до кожного свідомого громадянина з розумінням віднестися до збереження водних біоресурсів нашого краю. Про будь-які відомі факти порушення Правил рибальства чи збуту водних біоресурсів просимо оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Чернігівщини (099) 112-13-44 та (0462) 93-75-57 (цілодобово).

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини