Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:40:22

Анна Коваленко: Відновлюючи дороги та дорожню інфраструктуру, маємо подбати про їх збереження

19.07.2021   18:26Агенцiя

З 1 червня на території Чернігівської області діє літнє обмеження руху для вантажівок.

Тобто при підвищенні температури повітря понад 28°C на дорогах загального користування державного значення з 10:00 до 22:00 години тимчасово обмежується рух вантажного транспорту вагою понад 24 тонни та навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн. Чи дотримуються цих норм як замовники перевезень, так і самі перевізників — говорили сьогодні, 19 липня, під час тематичної наради в облдержадміністрації, яку провела голова ОДА Анна Коваленко.

Очільниця ОДА зазначила, що нині в області активно ремонтуються дороги на виконання програми Президента України «Велике будівництво». Так, на цей рік заплановано відремонтувати 182 км доріг державного значення, майже 98 км покриття на 17 дорогах місцевого значення та 6 вулицях і дорогах комунальної власності, капітально оновити 9 мостів, ще 5 — реконструювати.

— Неконтрольований рух перевантаженого транспорту — одна з основних причин інтенсивної руйнації автошляхів. Тому наше завдання — зберегти об’єкти, на відновлення яких витрачаються значні державні кошти, і не ремонтувати їх знову наступної весни, — наголосила Анна Коваленко.

Постійний контроль за рухом транспортних засобів у вказаний період з метою збереження доріг покладено на Північне міжрегіональне правління Укртрансбезпеки спільно з Управлінням патрульної поліції в Чернігівській області ДПП та Управлінням превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в області. Кожна зі сторін переконує, що робить все необхідне задля дотримання обмежень руху. Втім для повного контролю не вистачає ресурсів, в тому числі й трудових. Приміром, зупинити вантажівку працівники Укртрансбезпеки не можуть без представників поліції, а ті у свою чергу не можуть самостійно провести зважування. Адже фактично тільки так можна довести, що транспорт перевантажений.

Дієвий інструмент у такому випадку — автоматичне зважування у русі. В області поки що влаштовано одну таку систему WIM (weigh-in-motion) — на автомобільній дорозі державного значення М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ. Подібні майданчики цього року мають встановити на автодорогах загального користування державного значення М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі км 127+000 – км 128+000, Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем'яч км 10 – км 11 та Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин км 105 – км 106.
Учасники наради запропонували посилити габаритно-ваговий контроль, облаштувавши більше комплексів для зважування, які дуже важко об’їхати.

Нагадаємо, що кількість доріг загального користування державного значення, де введено обмеження, — 58 (з них М,Н,Р – 13). Встановлено 62 комплекти дорожніх знаків згідно зі схемою. Для забезпечення роботи габаритно-вагового контролю введені в експлуатацію 6 майданчиків. А для відстою великовагових транспортних засобів на балансі Служби автомобільних доріг в області обліковуються 17 майданчиків (на 154 машиномісця).

— Нам необхідно проаналізувати стан доріг, залучивши до процесу місцеві підприємства, які найбільше руйнують автошляхи загального користування. До того ж спільно з Укрзалізницею потрібно обговорити можливості перевезення продукції сільгоспвиробників, щоб таким чином розвантажити дороги області і зберегти їх від руйнування, — підсумувала голова ОДА Анна Коваленко і додала: — Відновлюючи дорожню інфраструктуру, маємо подбати про її збереження.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини