Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:09:33

Підтверджено законність вироку чоловіку, який заподіяв тяжкі тілесні ушкодження потерпілому, що призвели до смерті

17.07.2021   18:19Агенцiя

Ухвалою Чернігівського апеляційного суду від 13 липня 2021 року залишено без змін вирок Корюківського районного суду Чернігівської області, яким неодноразово судимого 40-річного мешканця м. Корюківка засуджено до 9 років позбавлення волі за заподіяння потерпілому тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок яких останній помер (ч. 2 ст. 121 КК України).

Встановлено, що у грудні 2019 року засуджений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин умисно наніс один удар ножем в передню поверхню верхньої третини лівого стегна потерпілого, що обумовило масивну зовнішню кровотечу та призвело до розвитку гострого малокрів’я, внаслідок якого останній помер.
Як в суді першої інстанції, так і в апеляційному суді, сторона захисту наполягала на тому, що обвинувачений жодних умисних протиправних дій по відношенню до потерпілого не вчиняв, а потерпілий в ході штовханини з обвинуваченим сам собі спричинив тілесне ушкодження, а відтак просили суд кваліфікувати дії обвинуваченого за менш тяжкою статтею КК України (ч. 1    ст. 119 КК України – вбивство з необережності) та пом’якшити міру покарання.
Проте, заслухавши позицію прокурора, який наполягав на законності вироку суду першої інстанції, Чернігівський апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту, визнавши її доводи необґрунтованими.
Вирок набрав законної сили. До направлення в установу виконання покарань засуджений перебуватиме під вартою.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини