Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:24:44

Вирок чернігівським дівчатам за булінг залишено без змін

15.07.2021   07:32Агенцiя

Ювенальним прокурором забезпечено участь в перегляді вироку суду першої інстанції за апеляційними скаргами захисників в інтересах неповнолітніх, які вчинили хуліганські дії, пов’язані із прилюдним приниженням своїх одноліток.

Чернігівський апеляційний суд залишив без змін вирок Деснянського районного суду м. Чернігова від 23.02.2021, яким п’ятьох місцевих дівчат засуджено за грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 296 КК України). Апеляційні скарги сторони захисту залишено без задоволення.

Нагадаємо, що судом першої інстанції призначено покарання двом дівчатам у виді 3 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки, ще трьом – у виді 2 років позбавлення волі та звільнено відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

В судовому засіданні доведено, що упродовж березня-квітня 2017 року обвинувачені періодично, використовуючи малозначний привід, публічно з’ясовували стосунки з потерпілими та завдавали останнім тілесні ушкодження. При цьому, інші підлітки, які за цим спостерігали, знімали знущання та побої на відео.

Вирок суду набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини