Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 15 липня, 01:36:59

Попередження кишкових інфекцій – серед пріоритетних напрямків роботи структурних підрозділів Держпродспоживслужби Чернігівщини

14.07.2021   12:45Агенцiя

Із настанням літа та з врахуванням того, що почастішали випадки захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння в Україні, у тому числі пов’язані зі вживанням їжі швидкого приготування, фахівці Менського управління Держпродспоживслужби продовжують активну роз’яснювальну роботу з операторами ринку харчових продуктів у напрямку недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань.

При цьому  особлива увага звертається на терміни придатності продуктів, які реалізуються у торгівельній мережі, та органолептичні показники,  які  викликають хоч найменшу підозру. Насамперед це стосується продуктів, що реалізуються у невеличких кіосках, де значна частина товару, як правило, зберігається без холодильного обладнання, в тому числі на зовнішніх вітринах під пекучим сонцем.

Проблемним питанням залишається продаж харчової продукції у несанкціонованих місцях - без дотримання необхідних для реалізації умов, з порушенням температурних режимів, за відсутності лабораторних досліджень.

У випадках встановлення порушень законодавства фахівці  надають пропозиції та рекомендації щодо усунення недоліків при роботі з продуктами харчування, проводиться роз’яснювальна робота з врученням пам’яток щодо дотримання вимог санітарного законодавства.

Триває активна співпраця з місцевими засобами масової інформації у напрямку профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь, зокрема останнім часом на сайті інтернет-видання «Менщина» опублікована стаття «Як запобігти кишковим інфекціям».

Фахівці Семенівського територіального підрозділу Держпродспоживслужби також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання, що працюють у сфері обігу харчових продуктів у закладах торгівлі, для недопущення спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Особлива увага акцентувалась на створенні  умов  щодо для зберігання  продуктів харчування, котрі швидко псуються, дотримання термінів  придатності, на наявності холодильного обладнання, забезпеченості холодною та гарячою проточною водою, на дотриманні товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, виконанні правил особистої гігієни та проходженні медичного огляду працівниками закладів торгівлі.

Також при моніторингових обстеженнях закладів торгівлі зверталась увага на організацію протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). При виявлених порушеннях суб’єктам господарювання та працівникам надавались рекомендації щодо їх  усунення.

Останні новини Чернігівщини

Консультанти громад Чернігівщини з ментального здоров’я в межах Дня спільнодії ознайомилися з провідними надавачами послуг в сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки населення 17:32

В обласній лікарні цього року запрацювало реабілітаційне відділення «RECOVERY». Тут відновлюються поранені військові. Облаштоване – коштом БО «Фонд Віктора Пінчука – Соціальна Ініціатива».

7 медалей здобули юні спортсмени на чемпіонаті України серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків і дівчат з веслування на байдарках і каное 16:48

З 09 до 13 липня в Умані відбувся Командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків і дівчат з веслування на байдарках і каное.

За втручання прокуратури у державну власність повернуто захисну споруду 16:22

За втручання органів прокуратури забезпечено виконання рішення суду щодо повернення до державної власності приміщення протирадіаційного укриття.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини