Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:40:53

Попередження кишкових інфекцій – серед пріоритетних напрямків роботи структурних підрозділів Держпродспоживслужби Чернігівщини

14.07.2021   12:45Агенцiя

Із настанням літа та з врахуванням того, що почастішали випадки захворюваності на гострі кишкові інфекції та харчові отруєння в Україні, у тому числі пов’язані зі вживанням їжі швидкого приготування, фахівці Менського управління Держпродспоживслужби продовжують активну роз’яснювальну роботу з операторами ринку харчових продуктів у напрямку недопущення спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань.

При цьому  особлива увага звертається на терміни придатності продуктів, які реалізуються у торгівельній мережі, та органолептичні показники,  які  викликають хоч найменшу підозру. Насамперед це стосується продуктів, що реалізуються у невеличких кіосках, де значна частина товару, як правило, зберігається без холодильного обладнання, в тому числі на зовнішніх вітринах під пекучим сонцем.

Проблемним питанням залишається продаж харчової продукції у несанкціонованих місцях - без дотримання необхідних для реалізації умов, з порушенням температурних режимів, за відсутності лабораторних досліджень.

У випадках встановлення порушень законодавства фахівці  надають пропозиції та рекомендації щодо усунення недоліків при роботі з продуктами харчування, проводиться роз’яснювальна робота з врученням пам’яток щодо дотримання вимог санітарного законодавства.

Триває активна співпраця з місцевими засобами масової інформації у напрямку профілактики кишкових інфекцій та харчових отруєнь, зокрема останнім часом на сайті інтернет-видання «Менщина» опублікована стаття «Як запобігти кишковим інфекціям».

Фахівці Семенівського територіального підрозділу Держпродспоживслужби також провели інформаційно-роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання, що працюють у сфері обігу харчових продуктів у закладах торгівлі, для недопущення спалахів кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Особлива увага акцентувалась на створенні  умов  щодо для зберігання  продуктів харчування, котрі швидко псуються, дотримання термінів  придатності, на наявності холодильного обладнання, забезпеченості холодною та гарячою проточною водою, на дотриманні товарного сусідства при зберіганні харчових продуктів, виконанні правил особистої гігієни та проходженні медичного огляду працівниками закладів торгівлі.

Також при моніторингових обстеженнях закладів торгівлі зверталась увага на організацію протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). При виявлених порушеннях суб’єктам господарювання та працівникам надавались рекомендації щодо їх  усунення.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини