Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:14:25

Проведено спільну нараду правоохоронних та інших державних органів з питань додержання вимог законодавства у сфері земельних відносин

08.07.2021   14:20Агенцiя

В ході наради її учасники напрацювали конкретні кроки щодо підвищення рівня протидії злочинності у сфері земельних правовідносин, забезпечення ефективного розслідування кримінальних правопорушень зазначеної категорії.

На обговорення наради, у якій взяли участь керівник Чернігівської обласної прокуратури Сергій Василина, начальник Головного управління Національної поліції в області Володимир Нідзельський, начальник Управління стратегічних розслідувань в області Дмитро Абрикосов, начальник Державної екологічної інспекції у області Сергій Жук, начальник Головного управління  Держгеокадастру в області Олександр Старченко та представники інших відомств, винесено надактуальне для регіону питання – додержання вимог законодавства у сфері земельних відносин, протидія кримінальним правопорушенням зазначеної категорії.

Як наголосив у своєму вступному слові Сергій Василина, сфера земельних відносин у державі перебуває на стадії активного реформування.
Завершився термін мораторію на  продаж землі сільськогосподарського призначення, наразі відкрито ринок сільськогосподарських земель. Водночас  земельні відносини є однією з найбільш корумпованих сфер державного управління. Зловживання у сфері земельних відносин призводять до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів, втрати земель державної та комунальної власності.

У гонитві за отриманням надприбутків від господарської діяльності, мінімізації витрат, суб’єктами господарювання вже фактично системно здійснюється порушення вимог земельного законодавства: самовільне зайняття земель, розорювання прибережних захисних смуг, земель природно-заповідного фонду тощо.

Протидіяти таким фактам можливо лише спільними зусиллями правоохоронних органів, уповноважених органів державного контролю. Але при цьому стан протидії порушенням у сфері захисту земельних ресурсів, ефективність взаємодії правоохоронних та уповноважених органів державного контролю у цій сфері не повною мірою відповідають їх поширеності в регіоні та потребують суттєвого покращення.

Сергій Василина також зосередив увагу учасників наради на кроках щодо посилення протидії кримінальним правопорушенням у сфері земельних правовідносин з ознаками корупції, повноті вжиття заходів представницького реагування до відшкодування завданих збитків та повернення земель. Особливу увагу у цій сфері слід приділити питанням законності прийняття рішень про виділення земель у приватну власність, операцій з купівлі-продажу.  

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини