Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:26:55

Публічний звіт начальника ГУНП в області. ВІДЕО

05.07.2021   07:11Агенцiя

З нагоди відзначення Дня поліції України керівник обласної поліції Володимир Нідзельський публічно доповів про результати роботи всіх поліцейських підрозділів Чернігівщини за перше півріччя.

Захід відбувся у сквері імені Богдана Хмельницького в Чернігові.

«Шановні колеги та друзі! Публічно звітую про роботу поліції Чернігівської області за перше півріччя 2021 року!

Чернігівщина опинилася в складних умовах через карантинні обмеження, але поліція продовжувала працювати на всю потужність! З початку року до поліції надійшло понад 136 тисяч дзвінків від громадян Чернігівщини з різних питань. Майже у 80% з них ми відреагували протягом перших двох хвилин та негайно прибули на місця подій.

Щотижня в області вчинялося близько 170 злочинів. При цьому кожен другий зареєстрований злочин поліція розкрила.

Наголошую: криміногенна ситуація в області контрольована. Загальна кількість злочинів у порівнянні з минулим роком значно зменшилась. Вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів знизилася на 44%.

Завдяки наполегливій профілактичній роботі поліції в Чернігівській області також зменшилась кількість злочинів майнової спрямованості:
- грабежів на 10%;
- крадіжок — на 30%;
- шахрайств — на 40%.

Майже всі ці злочини розкриті.

Організована злочинність

Ми змінили пріоритети та активно протидіємо саме організованій злочинності! Тепер я можу із упевненістю сказати: область позбулась впливу на криміногенну ситуацію так званих «злодіїв в законі», на черзі — «кримінальні авторитети».

Поліцейські повідомили про підозри двом «злодіям в законі». Обидва вихідці з країн Кавказького регіону. Третього найближчим часом видворять за межі України.

Ці особи поширювали злочинний вплив на організовані злочинні угруповання. Ми викрили діяльність восьми таких угруповань, до складу яких входили понад 30 осіб. Вони займалися різними злочинами: обігом наркотиків, розбоями, шахрайствами, позбавленням волі людей тощо.

Щоденну увагу ми також приділяємо профілактиці адміністративних правопорушень.

Так, протягом першого півріччя було задокументовано понад 92 тис. адмінправопорушень.

Щодоби поліція складала по 511 протоколів.

З порушників стягнуто штрафів на понад 9 млн грн.

Ми зробили ґрунтовний аналіз проблем Чернігівської області. Особовий склад поліції кожну з них вивчив достеменно.

Один з викликів нашої області — боротьба з сурогатом та надмірним вживанням алкоголю. Вдумайтеся! Майже кожен третій злочин громадяни скоювали у стані алкогольного сп’яніння: заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, вбивства тощо.

За ці півроку в алкогольній комі до медичних закладів області доставлено 18 дітей. Поліція притягла до відповідальності всіх осіб, які це допустили.

Під дією алкоголю скоєно понад 2 тисячі фактів домашнього насильства.

Кожна десята смерть на Чернігівщині стається через надмірне вживання алкоголю. Тому поліція проводить активну профілактику в боротьбі з пияцтвом та перекриває канали поширення сурогатного алкоголю!

За порушення, пов’язані з незаконним обігом алкоголю, складено більше 2 тисяч протоколів, це на 20% більше, ніж торік. З незаконного обігу вилучено майже 8 тисяч літрів спиртовмісних речовин.

Наші діти

Один з пріоритетних напрямків роботи поліції — створення безпечного середовища для дітей. За перше півріччя поліція розшукала та повернула додому 118 дітей, які самовільно залишили свої місця проживання чи навчання. Всіх дітей поліція розшукала упродовж доби!

В Чернігівській області проживають 600 родин, які опинилися у складних життєвих обставинах. У 340 родинах батьки зловживають алкогольними напоями. Кожна з цих родин перебуває у нас на контролі! Поліція регулярно відвідує всіх, за необхідності допомагаємо вирішити проблемні питання. Всі батьки попереджені про відповідальність за ухилення від виконання своїх обов'язків.

Завдяки комплексній роботі поліцейських Чернігівської області вдалося знизити рівень дитячої злочинності на 57%.

З метою подолання дитячої злочинності, викорінення поняття «групи смерті», булінгу та вирішення інших проблем в шкільному середовищі ми запускаємо пілотний проект «Поліцейський – учасник освітнього процесу». На першому етапі він запроваджується у 15-ти школах області. Згодом вони з’являться у кожній школі.

Ми будемо профілактувати правопорушення, вивчати та оперативно реагувати на кризисні ситуації в режимі «тут і зараз». Разом із нами це робитимуть освітяни, батьки, психологи та соціальні служби.

Протидія домашньому насильству

На тлі карантинних обмежень кількість заяв про вчинення домашнього насильства зросла на 22%. Останнім часом до поліції звертаються також постраждалі особи від економічного насильства, чого раніше не було. Щотижня ми реєструємо по 260 звернень. Тобто 37 випадків насилля щодоби! В області налічується 1 650 кривдників та кривдниць. Кожен із них у нас на контролі.

В поліції області створені профільний сектор та дві мобільні групи поліцейських, які пройшли навчання та знають, як обслуговувати такі виклики.

В середньому кожного тижня поліцейські складали на кривдників по 79 адміністративних протоколів, виносили по 15 термінових заборонних приписів. Усього розпочато 32 кримінальних провадження.

Ще один пріоритет в роботі поліції Чернігівської області — безпечні дороги

Ми проаналізували, що основними причинами ДТП є: перевищення швидкості; порушення правил маневрування та кермування у нетверезому стані.

З початку року ми склали майже 21 тис. протоколів за порушення правил дорожнього руху. З них 1700 за кермування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Завдяки постійній присутності поліції на дорогах області та широкій профілактичній роботі, кількість ДТП зменшилася на 16%. На 10% менше людей отримали травми, на 27% менше осіб загинули. Таким чином ми рятуємо людські життя.

Контроль за зброєю

В області була критична ситуація із обігом зброї, тому ми ініціювали перевірку кожного власника зброї. Лише вдумайтеся: у нас в області налічується майже 4 тисячі власників пристроїв травматичної дії. Це особи, які отримали зброю в статусі журналістів або громадських формувань.

У рамках перевірки ми вже виявили 150 осіб, які свого часу надали поліції фейкові посвідчення журналістів. Їх дозволи на зброю були анульовані, зброя вилучена!

Наразі триває перевірка громадських формувань. Реальні патрулюватимуть область разом з поліцією, фейкові — втратять дозволи на зброю.

Декілька слів про добрі справи та поліцейське піклування

Поліція Чернігівщини систематично допомагає особам, які з особистих, економічних, соціальних причин цього потребують.

Зокрема, взимку поліцейські допомагали розчищати вулиці та двори людей похилого віку під час рясних снігопадів, забезпечували водіїв, які потрапили до «снігової пастки», гарячими напоями та харчами.

Поліцейські регулярно допомагають сім’ям, зокрема дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Цьогоріч до Міжнародного Дня захисту дітей поліція організувала програму, яка тривала упродовж тижня в кожному з районів області. Було задіяно всі служби системи МВС та військові. Дітям сподобалось, свято вдалося!

А зараз декілька слів щодо запровадження реформ в поліції Чернігівської області. Основний критерій оцінки роботи поліції  — довіра громадян. Тому ми постійно змінюємося, намагаючись стати ближче до людей.  Цьогоріч покращили поліцейський сервіс в Головному управлінні, адже там запрацював фронт-офіс.

Цей сервіс є новою моделлю первинної комунікації із громадянами. Фронт-офіси орієнтовані на оперативне надання поліцейських послуг та комфортні умови для громадян. Найближчим часом разом з органами місцевого самоврядування такі фронт-офіси ми створимо у кожному підрозділі поліції.

Поліція в смартфоні (sms-інформування)

Головне управління Національної поліції в Чернігівській області – перший підрозділ в Україні, який розробив та запровадив проект «СМС-інформування» громадян, які звернулися до поліції. Віднині громадянин у телефоні може слідкувати за розглядом свого звернення та отримати відповідь поліції онлайн.

Взаємодія з органами державної влади та місцевого самоврядування

Ми налагодили тісну взаємодію з Чернігівською обласною державною адміністрацією, мерами та головами територіальних громад, зокрема щодо спільної реалізації проектів та програм, які активно впроваджує Нацполіція.

А саме проект «Поліцейський офіцер громади». Вже відкрито 17 поліцейських станцій, до кінця року їх стане більше трьох десятків. Це означає, що громади отримають поліцейського, який буде знаходитися на території обслуговування в режимі 24/7. Він буде жити і працювати виключно в межах громади. Опитування свідчать: майже 70% громадян довіряють поліцейським офіцерам громади.

Наступна програма, яку розвиває поліція, — «Безпечне місто». Вона спрямована на захист прав і свобод людини, забезпечення публічного порядку і безпеки дорожнього руху. Завдяки цій системі правоохоронці встановлюють маршрути пересування викрадених транспортних засобів та осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень. Система дійсно дає свої результати: завдяки їй розкрито понад 4 тис. злочинів. Тому я наполягаю на її розвитку!

Окремо хочу зупинитися на покращенні умов роботи поліцейських. Погодьтеся, якщо поліцейський забезпечений усім необхідним, він виконає свою роботу на всі 100%. Тому ми продовжуємо залучати субвенції з місцевих бюджетів.

Наразі тривають поточні ремонти не тільки в Головному управління, а і у всіх територіальних відокремлених підрозділах. Поліцейські Чернігова, Прилук та Корюківки нарешті дочекалися можливості переїзду у нові приміщення.

Всі ці проекти було б неможливо реалізувати без підтримки органів державної влади та місцевого самоврядування. Дякую вам за цю позицію! Кожен із нас зацікавлений жити в безпечній громаді!  

Взаємодія з іншими правоохоронними органами

Також ми налагодили комунікацію з усіма правоохоронними органами  та військовими в області. Про це свідчать позитивні результати проведених спільних навчань: «Сирена», «Заручник», «Грім», «Бумеранг». Ми також брали активну участь у навчаннях з територіальної оборони.

Підтримка бізнесу

Поліція Чернігівщини буде до останнього захищати інтереси бізнесу, які працюють в правовому полі та наповнюють бюджет.

Не секрет, що з початку року в області було 4 спроби рейдерського захоплення підприємств. Завдяки професійній роботі поліцейських, вдалося уникнути незаконним заволодінням майном.

Тож тепер сторони доводять свої права на власність підприємствами цивілізованим шляхом — через суд.

Війна

Особовий склад поліції Чернігівської області несе службу на передовій! Участь у заходах щодо забезпечення територіальної цілісності і незалежності України та протидії ворожій агресії на сході держави прийняли понад 1200 правоохоронців області. Ми захищаємо громадян і там, де гаряче!

Ветерани

Поліція пам’ятає і про ветеранів системи МВС, з якими ми регулярно організовуємо спільні заходи. Дякую вам, що передаєте досвід молоді! Зі свого боку, готові завжди допомагати у вирішенні ваших проблем!

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини