Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:38:46

Анна Коваленко: Програма "Велике будівництво" - це не про один проєкт, це про ініціативи у всіх сферах

02.07.2021   09:46Агенцiя

Про реалізацію ініціатив, що стосуються розбудови дорожньої інфраструктури та медичної сфери, детально розповіла голова ОДА Анна Коваленко 1 липня під час тематичного брифінгу.

Основне завдання проєкту Президента України “Велике будівництво” — масштабна розбудова якісної інфраструктури України. Це дороги та мости, школи й дитячі садочки, центри екстреної медичної допомоги та амбулаторії, стадіони, пам'ятки культури. Так, на Чернігівщині в рамках Програми “Велике будівництво” реалізується 64 проєкти. З них — 39 доріг державного та місцевого значення, 26 мостів, 21 амбулаторія, 9 приймальних відділень, низка реставрацій та проєктів реконструкції.

Дороги

В області триває капітальний ремонт двох доріг національного значення:
– Київ-Чернігів-Нові Яриловичі. Протяжність ділянки, що підлягає ремонту по Чернігівській області, складає 37,64 км;
– Київ-Суми-Юнаківка. На території Чернігівщини протяжність ремонтованої дороги – 143 км.
Обидва проєкти мають бути завершені у 2022 році.

У липні розпочнеться капітальне оновлення ділянки дороги Батурин-Конотоп-Суми — майже 3 км.

Також Управління капітального будівництва ОДА запланувало відремонтувати цьогоріч майже 98 км покриття на 17 дорогах місцевого значення та 6 вулицях і дорогах комунальної власності. З них 16 км вже зроблено, ще 47 км — ремонтуються.

— Першочергово ремонтуються ті дороги, що з’єднують між собою об’єкти соціальної інфраструктури: школи, амбулаторії, лікарні, дитячі садочки, туристичні “магніти”, — зазначила голова ОДА Анна Коваленко.

Яскравим прикладом виконаної цьогоріч роботи є п’ятикілометрова ділянка дороги місцевого значення Бакланова Муравійка–Орлівка. Дорога перебувала у незадовільному стані з аварійними ділянками. Завдяки ремонту відновлено найгіршу ділянку дороги та покращено транспортне сполучення між  Іванівською та Куликівською громадами, в яких проживає близько 22,5 тисячі людей.

Вперше за часи незалежності під селом Тополівка на Семенівщині відремонтовано поточним середнім ремонтом п’ять кілометрів дороги місцевого значення Корюківка – Наумівка – Перелюб – Погорільці – Семенівка з під’їздом до с. Баранівка. Дорога перебувала у жахливому експлуатаційному стані, деякі ділянки були аварійними.

Ще на одній дорозі місцевого значення Довжик – Хмільниця закінчився ремонт трьох ділянок загальною протяжністю близько 6 км. Дорога перебувала у незадовільному стані, що ускладнювало пересування шкільного автобуса та маршрутних перевезень. Завдяки ремонту скорочено шлях від дороги державного  значення Чернігів - Любеч до автодороги Київ – Чернігів - Нові Яриловичі.

В області заплановано ремонт 26 мостів.

Зокрема, в березні розпочався ремонт мосту через річку Снов біля села Гвоздиківка. Це один із великих мостів, які є на території Чернігівської області. Його довжина — 270 метрів. Збудований близько пів століття тому. За висновками експертів, міст аварійний із загрозою руйнування.

У процесі реконструкції ще один міст — через залізницю поблизу Прилук на автомобільній дорозі Київ – Суми- Юнаківка. Збудований у 1981 році, довжина — майже 55 метрів.

Також на цій дорозі біля села Олексинці у червні було розпочато зведення оновленого мосту через річку Лисогір. Старий міст розібрали повністю, поряд збудували тимчасову об’їзну дорогу.
Медицина

На Чернігівщині 7 амбулаторій загальної практики сімейної медицини вже передані у власність громад. На завершальній стадії будівництва — амбулаторії в Халявині та Хоробичах. По іншим — тривають процедурні питання.

Всі амбулаторії оснащуються базовим медичним обладнанням. Для мобільності лікарів та оперативного реагування на виклики, особливо до хворих старшого віку, в амбулаторії закуплені службові автомобілі марки «Renault Duster».

За програмою Президента України EMERGENCY-2020, яка є частиною «Великого  будівництва», завершено реконструкцію шести приймальних відділень опорних лікарень. В інших трьох — у Ніжині, Бахмачі та Бобровиці — роботи на завершальній стадії.

— На сьогодні в приймальні відділення доставлено 7 комп’ютерних томографів та 8 рентгенівських систем. Закуплено та змонтовано 10 апаратів ультразвукової діагностики. Очікуємо на ангіограф та ще один МРТ, — сказала Анна Коваленко.

Загалом, як підкреслила голова ОДА, кожен з напрямів «Великого будівництва» надзвичайно важливий для нормального існування українського суспільства. І для реалізації всіх запланованих проєктів Чернігівська облдержадміністрація докладає максимальних зусиль.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини