Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 10:29:30

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

01.07.2021   11:37Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровані на території області за період з 8:00 30 червня травня по 8:00 1 липня 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 3 дорожньо-транспортні пригоди та 5 пожеж. Внаслідок цих подій загинули  2 особи та 3 особи постраждали.


Дорожньо-транспортні пригоди
– 3 (за інформацією Управління превентивної діяльності ГУ НП в Чернігівській області):

- в м. Чернігові по вулиці Козацькій о 13 год. 50 хв. 30 червня під час різкого гальмування тролейбусу №11 впала пасажирка. Внаслідок пригоди паспжирка  отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КНП "Чернігівська міська лікарня №2".

- в  м. Чернігові по вулиці Ціолковського о 21 год. 01 хв. 30 червня водій автомобіля "Газель" здійснив зіткнення з мотоциклом "Ява". Внаслідок пригоди водій мотоцикла  отримав тілесні ушкодження та був доставлений до КНП "Чернігівська міська лікарня №2".

- на автодорозі Славутич-Чернігів неподалік с.Пакуль Чернігівського району о 16 год. 10 хв. 30 червня водій автомобіля марки "БМВ" при виконанні маневру обгону автомобіля  "Мерседес Б 250" не впорався з керуванням виїхав на ліве узбіччя, де здійснив наїзд на пішохода,  повертаючись на проїжджу частину дороги, контактував з вищевказаним автомобілем "Мерседес Б 250". Внаслідок пригоди  автомобілі з’їхали у кювет та перекинулись.  Водії обох транспортних засобів загинули на місці аварії. Пішохід з тілесними ушкодженнями був доставлений до лікувального закладу.


Пожежі – 5:

пожежі в житловому секторі – 1:

- в с. Машеве Новгород-Сіверського району (Семенівська ТГ) в господарстві по вул. Суворова, 8 о 18 год. 49 хв. 30 червня сталася пожежа житлового будинку (3х6 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищені житловий будинок та господарча будівля (3х6 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Причина пожежі - необережне поводження з вогнем господаря.

пожежі на об’єкті – 1:

- по вул. Ломоносова, 1В  в   смт Варва  Прилуцького району (Варвинська ТГ) о 22 год. 55 хв. 30 червня сталася пожежа в приміщенні магазину "Гастрономчик" (14х16 м, стіни металеві, покрівля з металопрофілю). Вогнем знищені кондиціонер та підвісна стеля на площі 20 кв.м, пошкоджені товарно-матеріальні цінності. Ймовірна причина пожежі - коротке замикання електромережі.

пожежі сухої трави та сміття – 3:

- біля с. Євминка  Чернігівського району (Остерська ТГ) о 15 год. 56 хв. 30 червня на відкритій території сталася пожежа сухої трави на площі 4 га.

- в  м. Чернігові по вул. Захисників України біля будинку №3А в 00 год. 19 хв. 01 липня на прибудинковій території сталася пожежа сміття на площі 4 кв.м.

- в  м. Чернігові по, вул. І. Рашевського біля будинку №2 о 02 год. 09 хв. 01 липня на прибудинковій території сталася пожежа сміття на площі
15 кв.м.

Причина пожеж - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  11-15 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 13 мкр/год., Ніжин –  13 мкр/год., Прилуки – 15 мкр/год., Остер – 12 мкр/год., Покошичі – 13 мкр/год, Семенівка – 13 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 30 червня по  20 годину 01 липня очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза, подекуди град. Вітер південний 3-8 м/с, вдень при грозах місцями шквали 15-20 м/с. Температура вночі 13-18º, вдень 26-31º тепла.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза. Вітер південний 3-8 м/с. Температура вночі 14-16º, вдень 28-30º тепла.

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини