Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:15:56

Прокуратура змушує через суд селищну раду визначити межі ландшафтного заказника державного значення

23.06.2021   07:43Агенцiя

Задоволено позов прокуратури в інтересах держави до Ріпкинської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності щодо організації проведення робіт із винесення меж ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Замглай», закріплення їх у натурі та зобов'язання відповідача виконати вказані дії відповідно до вимог чинного законодавства.

Обласною прокуратурою в ході вивчення стану додержання законів при використанні об'єктів та територій природно-заповідного фонду виявлено факти порушення відповідачем вимог законодавства.

Зокрема ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Замглай» площею 4428 га створено 2000 року і передано під охорону Ріпкинській і Замглайській селищним радам та Ловинській сільській раді. Зараз усі вони увійшли до Ріпкинської громади.

Однак понад 20 років Ріпкинська селищна рада не вживала заходів із винесення меж заказника та закріплення їх у натурі (на місцевості).

Це, у свою чергу, унеможливлює належне зберігання природно-заповідного об'єкту загальною площею понад 4 тис. га та створює передумови для використання території заказника не за цільовим призначенням.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.