Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:57:02

Земельні махінатори на Чернігівщині: самозванці зареєстрували клон компанії матері покійного нардепа Давиденка і хочуть приборкати земельний банк

22.06.2021   12:01Агенцiя

Родина покійного нардепа Валерія Давиденко намагається протидіяти махінаторам, які створили клон на їх компанію "Агродім" і тепер хочуть приборкати їх земельний банк.

Мова про Бахмацький район Чернігівщини. Там вже понад 15 років працює сільгосппідприємство "Агродім", яке арендує землю у місцевих. Компанія належить матері Валерія Давиденко Валентині. Проте нещодавно махінатори створили клон компанії і назвали її "Агродім." ( з крапкою у назві). Представники компанії-клону обходять людей і пропонують їм перезаключити договори оренди землі з ними, начебто на більш вигідних умовах. При цьому людям вони розповідають, що "Агродім" і "Агродім." ( з крапкою) – це та сама компанія, тому турбуватися не варто. Але це не так.

"Махінатори ходять до людей і пропонують підписати з ними договори оренди землі начебто на більш вигідних умовах. При цьому переконують, що вони - це той же самий "Агродім", з яким люди працюють вже не один рік і який належить родині покійного нардепа Валерія Давиденко", - каже дружина покійного політика Людмила Давиденко.

Юрист родини Давиденко Ганна Сергієнко каже, що люди налякані, тому що не впевнені, які саме договори вони підписали, адже підписані примірники їм так і не повернули.

"Під приводом збільшення відсоткової ставки ці особи - які використали комерційну назву "Агродому", який роками напрацьовував репутацію, скористалися довірою вашою і ви підписали договори і навіть не отримали свій екземпляр. І до сих пір не знаєте, а що було в тому договорі, чи то збільшення оренди, чи то дарування землі. Люди питають, а може я підписав договір купівлі - продажу", - розповіла юрист.

За словами Людмили Давиденко, представники компанії - клону під назвою "Агродім." виплачують людям пайові кошти за наступний рік, при цьому не зібравши врожай. Вона припускає, що саме так роблять справжні крадії, які не піклуються про долю земель і сподіваються здати їх в субаренду. Та головне, у змові з махінаторами проявив себе директор підприємства Олександр Рубан.

"Я отримала підтвердження, що нинішній керівник компанії "Агродім" вчиняє дії, які носять характер злочину і він спричиняє збитки нашій компанії, яка багато років напрацьовувала авторитет і заслужену повагу мешканців. Що ми маємо у сухому залишку: Олександр Рубан умисно, не повідомляючи про наявність новоствореної компанії "Агродім." підсовує людям документи і за допомогою грошових заохочень примушує їх одномоментно розірвати договори і підписати їх з клоном "Агродім.", - наголосила Давиденко.

Той факт, що людей дурять підтверджують і самі пайовики.

"Ми думали, що це "Агродім". Я думала, що це Валерія Миколайовича", - прокоментувала жителька села Стрільники Надія Коляда.

https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1933244-zemelni-makhinatori-na-chernigivschini-samozvantsi-zareyestruvali-klon-kompaniyi-materi-pokiynogo-nardepa-davidenka-i-khochut-priborkati-zemelniy-bank

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини