Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:54:33

Фахівці Держпродспоживслужби виявили порушення законодавства у сфері ринкового та метрологічного нагляду

19.06.2021   13:03Агенцiя

Відділом ринкового та метрологічного нагляду Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області від початку року здійснено 10 планових перевірок характеристик продукції і 1 розпочато та призупинено на час проведення експертизи (випробування). Крім того, протягом січня-травня відбулось 8 позапланових перевірок.

Порушення законодавства у сфері ринкового нагляду виявлено при розповсюдженні 56 одиниць продукції, а саме: 20 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту низьковольтного електричного обладнання» та «Технічного регламенту з електромагнітної сумісності обладнання», 20 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту безпечності іграшок», 5 одиниць продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту радіообладнання», та 11 одиниць (1492 пари) продукції, яка підпадає під дію «Технічного регламенту маркування матеріалів, що використовуються для виготовлення основних складових взуття, яке надходить для продажу споживачу».

Відносно продукції, щодо якої виявлені порушення, застосовано 93 рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів. За результатами перевірок винесено 3 постанови про накладання штрафних санкцій на загальну суму 136 тисяч гривень.

Станом на 1 червня відібрано 6 зразків продукції для проведення експертизи (випробування).

Також фахівці відділу ринкового та метрологічного нагляду за  5 місяців провели 6 планових перевірок з метрологічного нагляду на предмет дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері законодавчо регульованої метрології. Порушення метрологічних вимог виявлено за результатами 5 перевірок.

При проведенні перевірок обревізовано 480 одиниць засобів вимірювальної техніки, з яких 82 одиниці (17%) визнано непридатними до застосування.

За результатами здійснених заходів контролю видано 5 приписів про усунення порушень метрологічних вимог, складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення у сфері метрології та метрологічної діяльності і 4 постанови.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини