Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:13:10

У Чернігівській ОДА презентували проєкт підтримки українських аграріїв

19.06.2021   11:59Агенцiя

Представники Програми міжнародної технічної допомоги «Технічна допомога на підтримку впровадження операції «Основний кредит для аграрної галузі - Україна» UAFATA презентували сьогодні проєкт «Підтримка Європейського інвестиційного банку інвестиційних проєктів в аграрній галузі – Україна».

Участь у заході взяли заступниця голови Чернігівської ОДА Жанна Шерстюк, керівники профільних департаментів облдержадміністрації, фермери та представники харчопереробних підприємств.

Чернігівщина вважається однією з найбільш аграрно-розвинутих областей та має значний потенціал для подальшого зростання аграрної галузі. Область забезпечує майже 5% виробництва всієї сільськогосподарської продукції країни. Сільгоспугіддя займають понад два мільйони гектарів. У регіоні працює більше двох тисяч сільськогосподарських підприємств.

– Минулого року наші аграрії стали третіми серед областей за урожаєм зернових, зібравши рекордні для області 5 мільйонів тонн. Третина зібраного врожаю йде на експорт. При цьому майже 50% зернових поставляється в країни ЄС, – зазначила Жанна Шерстюк та додала, що для місцевих аграріїв дуже важливою є всебічна підтримка підприємницьких ініціатив та ознайомлення з новими інструментами для розвитку агробізнесу.

«Основний кредит для аграрної галузі – Україна» – це спільний проєкт нашої країни та Європейського інвестиційного банку. Так, з метою підвищення конкурентоспроможності продукції українських виробників на національних і міжнародних ринках Україна отримала позику для пільгового кредитування підприємств – 400 мільйонів євро.

Керівник Програми міжнародної технічної допомоги UAFATA Штефан Розенов запевнив, що перед- і пост кредитна підтримка надаватиметься позичальникам і банкам-партнерам безкоштовно.

На підтримку можуть розраховувати  суб’єкти господарювання приватного  та державного секторів, які прагнуть інвестувати в технологічну модернізацію. Право отримати кошти мають малі та середні підприємства з чисельністю до трьох тисяч осіб, які працюють у цих галузях та знаходяться на підконтрольних Уряду України територіях.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини