Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:31:30

Ніжин: "Безпечне місто" - потужна програма для розкриття та недопущення злочинів

18.06.2021   12:00Агенцiя

17 червня міський голова Олександр Кодола та радник міського голови Сергій Охонько відвідали пункт відеоспостереження, куди надходить інформація з камер відеонагляду.

Цього року відбулось запровадження дуже важливого проекту під назвою «Безпечне місто».

«Ми реалізували два великих проекти, на які було виділено кошти з міського бюджету в сумі 2,3 млн грн. Зокрема 900 тис грн пішло на забезпечення відеонаглядом залізничного вокзалу. На жаль, до цього року там не було жодної відеокамери, а це ключова залізнична гілка всієї Чернігівщини, де кожного дня тисячі людей пересувається і користується послугами залізниці. Тому, на сьогодні там встановлена 21 відеокамера. Там є відеокамери з розпізнаванням обличчя, камери, які ідентифікують номерні знаки. Загалом на сьогодні по місту вже встановлено 57 відеокамер, з яких 11 розпізнають номерні знаки, і 7 – обличчя», - акцентував міський голова Олександр Кодола.

Олександр Кодола наголосив, що на Чернігівщині є лише 8 відеокамер, які розпізнають обличчя, 7 з яких вже працюють в Ніжині.

«Це сильний поштовх для співпраці з правоохоронними органами по розкриттю різних злочинів. Зокрема мене турбують акти вандалізму, які відбуваються в нашому місті. Міська влада працює над благоустроєм міста, над тим, щоб місто розвивалось і було більш комфортним для проживання. На жаль, є багато випадків, коли люди не цінують те, що робиться в місті і просто руйнують те, що бачать, особливо в стані алкогольного сп’яніння.

Тому, я хочу звернутись до всіх ніжинців і гостей, якщо ви захочете в місті Ніжині порушити закон – ми вас ідентифікуємо, знайдемо і ви будете відповідати відповідно до чинного законодавства», - зауважив Олександр Кодола.

На думку міського голови, безпека і порядок – це те, над чим маємо працювати спільно з національною поліцією.

«Приємно, що нарешті вперше за останні чотири роки ми якісно почали реалізувати цю програму. Адже аналітичні камери відеоспостереження застосовуються в усіх найрозвинутіших містах світу. І сьогодні ми бачимо вже реальні результати. Це тільки перший крок, надалі дуже багато потрібно провести роботи, а саме – створення баз злочинців, щоб їх можна було ідентифікувати. А з боку міської ради і міського голови ми будемо робити все можливе, щоб цей проект реалізувався і збільшувався в своїх масштабах», - запевнив радник міського голови Сергій Охонько.

«Хотілось би подякувати міському голові і депутатському корпусу за те, що вони відкликались на прохання правоохоронних органів і встановили 57 відеокамер. Ця мережа буде допомагати в боротьбі зі злочинністю дуже суттєво. Автомобільний транспорт і пішоходи будуть моніторитись і розпізнаватись. Це набагато покращить ефективність роботи поліції, швидкість реагування на правопорушення. За допомогою відеоспостереження ми матимемо відеоматеріали, які можна використовувати як доказ у кримінальних провадженнях. Щоб розвивати всю цю систему ми зробимо аналіз вчинених кримінальних правопорушень на території міста, будуть визначені місця, де ці правопорушення вчиняються, в тому числі акти вандалізму, місця концентрації ДТП і т.д. Ми будемо звертатись до депутатського корпусу задля розширення співпраці та подальшого встановлення відеокамер, які будуть нам допомагати і запобігати вчиненню правопорушень», - наголосив начальник Ніжинського відділу поліції Володимир Духно.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.