Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:48:45

У Держпродспоживслужбі запевняють: від початку року в регіоні зберігається благополучна епізоотична ситуація

18.06.2021   11:09Агенцiя

За словами фахівців Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, від початку року і досі Чернігівська область залишається благополучною по інфекційних захворюваннях тварин.

З-поміж іншого це є наслідком наполегливої роботи Держпродспоживслужби, в тому числі у напрямку активізації профілактичних заходів. Зокрема, від січня по травень включно спеціалісти державної ветеринарної медицини області зробили майже 5 мільйонів щеплень та здійснили близько 52 тисяч лікувально-профілактичних обробок тварин.

Крім того, у 2021 році на  засіданнях ДНПК при Чернігівській обласній державній адміністрації і при районних, міських державних адміністраціях обговорювались питання щодо профілактики, недопущення занесення та розповсюдження інфекційних хвороб тварин. Загалом відбулось 33 таких зібрання, на яких були ухвалені  відповідні рішення.

Від початку року регіон повністю благополучний по АЧС. Також в області не зареєстровано жодного випадку захворювання на сказ. Протягом січня-травня у населених пунктах Чернігівщини спеціалісти державних лікарень ветмедицини щепили антирабічною вакциною 4770 голів ВРХ, 29 - дрібної рогатої худоби, 36 коней, 45309 собак та 40832 котів. Для лабораторного контролю за ефективністю пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин у мисливських угіддях регіону відібрано 580 зразків.

Відповідно до моніторингу губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби проведено облік поголів’я старше трьох років у господарствах різних форм власності, зроблений аналіз забою великої рогатої худоби  на м’ясопереробних підприємствах області, відібрані відповідні проби та направлені на дослідження до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики і ветеринарно-санітарної експертизи.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.