Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:55:37

Відбулося перше засідання Консультативної ради у справах ветеранів. ВІДЕО

15.06.2021   08:40Агенцiя

Цей консультативно-дорадчий орган утворений на початку червня цього року. Його мета — забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників України та учасників бойових дій на території інших держав, а також осіб, незаконно утримуваних на тимчасово окупованій території України.

До складу Консультативної ради ввійшли 20 осіб - громадські активісти, представники структурних підрозділів ОДА, територіальних представництв центральних органів влади, чиї функції збігаються з інтересами ветеранів війни та членів їхніх сімей. Очолив раду учасник бойових дій Олександр Ткачук.

- Сподіваюся на результативний діалог, що охопить весь спектр поставлених завдань, і ми зможемо знайти шляхи їх розв’язання та спланувати спільну подальшу роботу. При цьому рада стане ефективним консультативно-дорадчим інструментом, - підкреслила Олена Дума.
Заступниця голови ОДА поінформувала присутніх що, в області під дію Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» підпадає 36,4 тисячі осіб, із них 16,5 тисячі – учасники бойових дій, 5,5 тисячі – особи з інвалідністю внаслідок війни, 8,3 тисячі – учасники війни, 6,1 тисячі – члени сімей загиблих, ветеранів війни. Крім того, 14,8 тисячі учасників бойових дій є учасниками АТО/ООС. Тому Координаційна рада і створена для того, щоб усі ці категорії не залишилися без належної уваги та допомоги.

Участь в установчому засіданні взяв голова Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Президентові України Сергій Куніцин (також є головою Всеукраїнської асоціації ветеранів Афганістану та антитерористичної операції, учасник бойових дій). Він наголосив, що подібний орган — платформа для спілкування ветеранів не тільки з органами влади центрального рівня, а й з ветеранами інших областей. Адже кожен регіон має унікальний досвід, яким треба ділитися. Особливу увагу Сергій Куніцин звернув на національно-патріотичне виховання молоді як один з пріоритетів діяльності.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини