Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:17:40

В Чернігові строковики склали військову присягу

05.06.2021   19:30Агенцiя

В урочистій обстановці 126 юнаків присягнули на вірність українському народові у 8-му навчальному Чернігівському центрі Держспецслужби транспорту Міністерства оборони України.

Керівництво навчального центру, представники вищого командування, ветерани та інші почесні гості привітали молодь зі святом, а військовий оркестр центру, який вже має високий авторитет не лише  в Україні, але й за її межами подарував присутнім свої кращі музичні композиції.

- Я родом з Полтавщини. До призову в армію працював монтажником вікон. Піти на строкову службу було бажання вже давно, проте лише в цьому році отримав повістку і без будь-яких зволікань призвався. В майбутньому хочу стати контрактником в цьому навчальному центрі. Вважаю, що справжній український захисник повинен мати високі морально-ділові якості, по-справжньому любити свою батьківщину і бути відданим їй до кінця, - зазначив 21-річний строковик Валентин Баклан.

Після складання військової присяги частина військовослужбовців буде розподілена серед підрозділів  Держспецтрансслужби, решта залишиться проходити службу у навчальному центрі.

- До призову на військову службу я жив у селі Максимівка Полтавської області, працював пакувальником на підприємстві.  Коли отримав повістку дуже зрадів і сьогодні вже склав військову присягу. Нас в сім’ї п’ятеро. Як батьки, так і брати з сестрами сприйняли моє рішення позитивно, адже вважають, що армійське життя стане мені в нагоді. На мою думку, військова служба – це стриманість, мужність, розуміння товаришів, чітке виконання наказів командирів тощо.  Далі хочу пов’язати своє життя саме з армією. Спочатку є бажання укласти контракт, в подальшому буду намагатися кар’єрно зростати - вчитися аби отримати офіцерське звання, - повідомив 19-річний Андрій Мулявка.

Наостанок настоятель чернігівського храму Михаїла і Федора протоієрей Олег освятив молодих воїнів та благословив їх на успішне проходження військової служби.

Довідково: Чернігівський навчальний центр Держспецслужби транспорту Міністерства оборони України готує фахівців за багатьма ліцензованими спеціальностями, зокрема це командири відділень, сапери, водолази, кранівники, такелажники, монтери колій, машиністи пересувної електростанції тощо.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.