Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:27:09

Чернігівщина стала прикладом для інших регіонів у напрямку реформування служби у справах дітей

01.06.2021   17:19Агенцiя

Чернігівська область єдина серед регіонів Україні, де служби у справах дітей створені у всіх 57 діючих сільських, селищних, міських територіальних громадах.

Про це стало відомо під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей, яку провів 1 червня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

В обговоренні системних рішень для покращення умов життя, забезпеченні доступу до освітніх, медичних послуг та посилення соціального захисту дітей взяли участь Міністр соціальної політики Марина Лазебна, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники інших міністерств. У нараді взяли участь голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко та заступник голови ОДА Олена Дума.

Денис Шмигаль зауважив, що в умовах пандемії Уряд посилює підтримку родин і дітей. Зокрема, 26 травня цього року було ухвалено комплекс рішень, серед яких законопроект щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини та посилення відповідальності за порушення прав дітей.

За підсумками наради Прем’єр-міністр доручив профільним міністерствам розробити та внести на розгляд Уряду рішення для розв’язання проблемних питань та посилення захисту прав дітей. Також обласні й Київська міська державні адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування мають активізувати роботу щодо розвитку сімейних форм виховання та створення патронатних сімей у кожній територіальній громаді.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.