Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:51:55

У Чернігові вже запрошують на вакцинацію тих, хто записався через додаток "Дія"

01.06.2021   15:04Агенцiя

У додатку «Дія» до листа очікування вакцинації проти COVID-19 наразі записалися лише близько 500 мешканців нашого міста. А зараз з тими хто там зареєструвався вже зв'язуються і запрошують вакцинуватися.

Такі щеплення проводяться у вихідні дні (субота, неділя). Про це повідомила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді сьогодні, 1 червня.

Від початку вакцинальної кампанії і досьогодні у Чернігові загалом проведено близько 9 тисяч щеплень. Серед них першу дозу отримали близько 8 тисяч людей, решта – вже обидві дози вакцини.

За словами Ольги Малець, наразі у міських закладах охорони здоров’я на залишках 512 доз для вакцинації першою дозою цільових груп за визначеною дорожньою картою. У Чернігівську область днями надійшло 11 тисяч доз вакцини CoronaVac. Також очікується надходження близько 5 тисяч доз вакцини Pfizer. Ними вакцинуватимуть тільки визначені цільові групи. Усі інші бажаючі можуть записатися на щеплення через додаток «Дія».

На думку чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, інформаційна війна корпорацій-виробників вакцини зараз призвела до того, що люди взагалі утримуються від вакцинації. І це погано, бо вони нехтують шансом захистити себе.

    - Резюме таке: вакцинуватися треба. І яка є вакцина – такою треба і вакцинуватися. Я, наприклад, все-таки довіряю міжнародній системі сертифікації цих препаратів і вважаю, що  навряд чи є велика різниця між їх сертифікованими виробниками. Це як порівнювати Merсedes і BMW: яка машина реально краще, хто може відповісти? - зауважив він.

Зараз у Чернігові зберігається тенденція до зменшення кількості захворілих та госпіталізованих у ковідні відділення міських лікарень. Але при загальній позитивній динаміці залишається досить суттєвим показник госпіталізованих, які перебувають на кисневій підтримці. Наразі у ковідних відділеннях їх майже 72% (85 пацієнтів на кисневій терапії + 4 на апаратах-ШВЛ) з числа госпіталізованих. Це переважно тяжкохворі.

Протягом минулого тижня (до 30 травня) захворіло 137 осіб (-41,9%), одужало – 639, госпіталізовано у міські лікарні – 46 (-34,3%), 83 людей виписали зі стаціонару, померло - 10 осіб.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини