Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:33:01

За тиждень Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито 28 порушень Правил рибальства

29.05.2021   09:50Агенцiя

З 20 по 27 травня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 28 порушень Правил рибальства.

Так, складено 5 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 15 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства) та один за за ст. 88 - 1 КУпАП (незаконний продаж риби).

Крім цього, складено сім актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 38 кг риби та 45 од. сіток.

Всього у порушників вилучено 62 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 50 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 1 500 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 1 088 грн.

Для прикладу, 22 травня під час рибоохоронного рейду на водоймах Новгород – Сіверського району було викрито грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу с. Леньків, під час нерестової заборони, місцевий житель за допомогою 2 од. сіток зяберних (одностінних) виловив 12 екз. плоскирки, загальною вагою 2 кг. Завдано збитків рибному господарству України  у розмірі 408 грн.

25 травня, за повідомленням небайдужого громадянина, рейдова група Чернігівського рибоохоронного патруля виїхала на р. Десна, поблизу с. Надинівка Кіптівської громади. На місці було виявлено двох браконьєрів.

Мешканець м. Чернігів за допомогою сітки зяберної виловив майже 2 кг риби: плоскирка - 2 екз. та по 1 екз. карася сріблястого та плітки. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 170 грн. Поряд лаштував чотири сітки зяберні (одностінні) місцевий житель.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які направлені до Козелецького районного суду для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини