Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:58:11

За тиждень Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито 53 порушення Правил рибальства

22.05.2021   12:14Агенцiя

З 13 по 20 травня державними інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля зафіксовано 53 порушення Правил рибальства.

Так, складено 15 протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 32 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства).

Крім цього, складено шість актів виявлення безхазяйного майна, згідно яких з водойм вилучено 27 кг риби та 37 од. сіток.

«Всього у порушників вилучено 84 кг незаконно добутих водних біоресурсів та 67 од. заборонених знарядь лову. Накладено штрафів на суму 3 270 грн. Загальна сума збитків, завданих рибному господарству України, склала 31 932 грн», - зазначив начальник Управління Держрибагентства у Чернігівській області Микола Каленюк.

Для прикладу, 15 травня на р. Десна, поблизу с. Євминка Остерської громади було виявлено 5 од. сіток загальною довжиною 250 метрів, до яких потрапило 6 кг риби. Власників заборонених знарядь лову встановити не вдалося. За результатами складено акти вилучення безгосподарського майна. Сітки та рибу передано на склад Управління для подальшої утилізації.

16 травня в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Чернігівського району виявлене грубе порушення Правил рибальства. На озері поблизу с. Вознесенське Киселівської громади житель с. Березанка, за допомогою сітки поріжної виловив 6 кг риби: плоскирка – 5 екз., по 2 екз. судака і карася сріблястого та по 1 екз. синця і білизни. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 562 грн.

18 травня на р. Десна, поблизу с. Максаки Менської громади Корюківського району викрито двох місцевих мешканців, які за допомого двох сіток поріжних виловили 4 кг риби: плоскирка – 22 екз. та синець – 3 екз. Завдано збитків у розмірі 1 003 грн.

На порушників Правил рибальства складено протоколи про адміністративні правопорушення, які будуть направлені до районних судів області для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Заборонені знаряддя лову та незаконно добуту рибу вилучено.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини