Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:25:35

Апеляційний суд посилив покарання раніше судимій жінці, яка обкрадала односельців

18.05.2021   07:12Агенцiя

Вироком Чернігівського апеляційного суду від 17.05.2021 задоволено апеляційну скаргу заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури, подану на вирок Коропського районного суду від 27.01.2021 відносно мешканки с. Вільне, яка обвинувачувалась у тому, що з жовтня по грудень минулого року викрадала майно своїх односельців, у тому числі проникаючи до їх осель.

Судом апеляційної інстанції встановлено, що обвинувачена, вийшовши з місць позбавлення волі через 6 місяців, знову взялась за вчинення майнових злочинів.
У судовому засіданні обвинувачувана пояснювала свою злочинну поведінку відсутністю роботи у селі.

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора, що визначена місцевим судом міра покарання за п'ять епізодів злочинів, у тому числі тяжких, розміру спричиненої та не відшкодованої шкоди потерпілим, негативних характеристик за місцем проживання, а також вчинення нового умисного злочину, вже будучи на лаві підсудних, у виді 3 років позбавлення волі із звільненням від його відбування з випробуванням є занадто м’якою.

Задовольняючи апеляційну скаргу прокурора, апеляційний суд призначив обвинуваченій остаточне покарання за ч.ч. 2 та 3 ст. 185 КК України (крадіжка поєднана з проникненням у житло, вчинена повторно) у виді 3 років позбавлення волі, яке засуджена повинна відбути реально у місцях неволі.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.