Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:21:21

Відбулось прощання та поховання військовослужбовця 58 окремої мотопіхотної бригади

17.05.2021   07:52Агенцiя

16 травня відбулось прощання та поховання військовослужбовця 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського сержанта Павла КОЛЕСНИКА, який загинув від кулі снайпера російських збройних формувань в зоні проведення ООС на Сході країни.

Попрощатись із загиблим військовослужбовцем до Кафедрального собору святої великомучениці Катерини прийшли військовослужбовці Чернігівського гарнізону, побратими Воїна, ветерани російсько-української війни, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, члени громадських організації і небайдужі мешканці міста.
 
До ритуалу прощання була залучена Почесна варта із військовослужбовців Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова та військовий оркестр навчального закладу.

Спочатку в храмі відбулась заупокійна літія за участі настоятеля храму протоієрея Романа КІНИКА та головного капелана оперативного командування «Північ» протоієрея Антонія Панасенка, яка завершилась виконанням Державного Гімну України всіма присутніми на заході.
 
До катафалку, після мітингу, процесія прямувала через коридор сотен військовослужбовців, які схилили коліно, віддаючи шану Воїну, якій поклав своє життя заради збереження суверенітету та територіальної цілісності країни і збереження мирного неба над більшою частиною її території. Серед них були і люди в одностроях із блакитними пов’язками «ТрО» - це резервісти, які на даний час перебувають на планових зборах з підрозділами 119 бригади ТРО Чернігівської області, прийшли вшанувати пам'ять Воїна і провести його в останній путь.
 
Далі процесія попрямувала до села  с.Нове, Чернігівського району. Живим коридором, схиливши коліно, зустрічали траурну процесію резервісти Чернігівського батальйону ТрО та мешканці  Седнева.
 
Поховали Воїна із дотриманням встановлених та затверджених Міністерством оборони України нових ритуалів українського війська: виконанням салюту, Державного Гімну України та врученням сім’ї загиблого Державного Прапору України, яким під час церемонії прощання була накрита труна сержанта, а військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського комісаріату полковник Олег ГОНЧАРУК вручив родині Грамоту пошани та скорботи.

Відділ морально-психологічного забезпечення та зв’язків з громадськістю Чернігівського обласного ТЦК та СП

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.