Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:22:42

Нові авто для "швидкої"

15.05.2021   12:34Агенцiя

Днями КНП «Чернігівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» отримав чергову партію з п’яти автомобілів оновленої модифікації, які надійшли до закладу за рахунок коштів, що виділені Національною Службою здоров’я України.

Як зазначає Генеральний директор закладу Ігор Даниленко, цим надходженням завершено придбання автомобілів, передбачених спеціальною державною програмою по укомплектуванню екстреної служби України новим осучасненим транспортом.

«Загалом ми протягом останнього часу придбали 20 автомобілів Volkswagen Crafter, з яких 19 – класу Б та один – класу Ц. Їхня вартість – майже 47 млн грн. Автомобілі простоювати не будуть, а вже працюватимуть по наданню невідкладної та екстреної допомоги жителям Чернігівщини», – наголосив Ігор Даниленко.

Зовнішній і внутрішній функціонал нового спецтранспорту (реанімобіля) продуманий до найменших дрібниць. Автомобілі оснащені сучасним медичним обладнанням та устаткуванням. Залучені спеціальні технології та матеріали, які дозволяють знизити шуми та вібрацію, простір у салоні збільшений. У комплектацію транспорту входять сучасні монітори, дефібрилятор, пульсоксиметр, тобто все необхідне для максимально ефективної та оперативної допомоги пацієнту під час транспортування до медзакладу. В салоні реалізовано можливість проведення дозованої подачі ліків, є апарат для підігріву розчинів, функціональні ноші, вакуумний матрац, санітарна сумка. Реанімобіль додатково має переносний апарат ШВЛ. Все устаткування – від відомих закордонних виробників.

Таким чином, сучасний автотранспорт дасть можливість медикам працювати в нормальних умовах та пересвідчитися у тому, що держава піклується про них. Але, насамперед, це важливо для пацієнта, бо вчасно надана допомога у важкому стані та швидкість доїзду може зберегти дорогоцінні хвилини, які врятують людині життя.

Прес-служба Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини