Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:47:56

У Чернігові патрульні поліцейські застрелили 45-річного чоловіка, який ішов на них із ножами

14.05.2021   18:59Агенцiя

Про це повідомив речник патрульної поліції Чернігівської області Віталій Копистко. "Коли патрульні прибули на виклик щодо погрози вбивством людині в одній із квартир житлового будинку, агресивний чоловік пішов на них з ножами в обох руках. На вимогу покласти ножі він не відреагував, тож патрульні мусили застосувати зброю", - розповів пресофіцер.

За словами Копистка, інцидент стався сьогодні, 14 травня, об 11:00. До поліції зателефонував житель багатоквартирного будинку по вулиці Жабинського. Він розповів, що його сусідці погрожує вбивством її співмешканець, і вона благає про допомогу. Заявнику агресивний чоловік теж вранці погрожував.

На виклик приїхали два екіпажі патрульної поліції. Крики жінки правоохоронці почули ще з вулиці й прийняли рішення самостійно відчинити двері квартири. Потрапивши до помешкання, вони побачили чоловіка з двома ножами в руках. Замість того, щоб покласти їх, як вимагалося, нападник пішов з ножами на поліцейських. Один із них вистрілив, і куля потрапила чоловікові в живіт.

Викликані на місце лікарі "швидкої" близько години намагалися реанімувати пораненого, однак врятувати його життя не змогли.

Керівництво патрульної поліції ініціювало службове розслідування, яке має надати правову оцінку діям співробітників.

За фактом застосування вогнепальної зброї працівниками поліції в Чернігові розпочато кримінальне провадження

За вказаним фактом зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 365 КК України  (Перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство).

Розпочато досудове розслідування. За його результатами буде надано правову оцінку діям працівників поліції.
Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.