Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:12:56

Держпродспоживслужба виявила близько 850 порушень протиепідемічних вимог під час перебування області у карантинній «червоній» зоні

08.05.2021   09:43Агенцiя

Протягом періоду встановленого «червоного» рівня і посилення карантинних обмежень з 29 березня до 5 травня включно спеціалісти територіальних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели 6487 різних заходів державного контролю за дотриманням протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання. Це відбувалося щоденно, в тому числі під час вихідних і святкових днів.

Протягом зазначеного періоду, зокрема, перевірено 3167 об’єктів торгівлі продовольчими і 2099 - непродовольчими товарами, 669 закладів громадського харчування, 82 перукарні. Здійснено 125 санітарно-епідеміологічних обстежень агропродовольчих ринків, 168 - дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, 31 - громадського транспорту. Також заходи державного контролю проводились на інших об’єктах нагляду (146).

Під час перевірок, більшість яких відбувалась за участю працівників Національної поліції та представників органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, виявлено 848 порушень вимог санітарного законодавства, суб’єктам господарювання надані пропозиції по їх усуненню.

Здійснення спільних рейдів свідчить про належний рівень комунікації між державними органами влади, а саме Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області та Національною поліцією, щодо питань дотримання протиепідемічних заходів.

Крім того, до порушників застосувались інші заходи реагування, зокрема складено 115 протоколів про адміністративне правопорушення за статтею  44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». У 132 випадках про виявлені недоліки поінформовані органи місцевої влади і правоохоронні органи.

Найбільша кількість порушень стосувалась недотримання соціальної дистанції між відвідувачами і дезінфекційного режиму, відсутності засобів індивідуального захисту та місць для їх утилізації.

Попри те, що з 6 травня Чернігівщина входить до числа регіонів із «помаранчевим» рівнем епідемічної небезпеки і карантинні обмеження на її території дещо послаблені, фахівці Держпродспоживслужби продовжать здійснювати контроль за виконанням відповідних протиепідемічних заходів. Головне управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області вкотре нагадує: щоб протидіяти поширенню коронавірусної інфекції, громадянам і суб’єктам господарювання слід постійно дотримуватись протиепідемічних вимог. Лише спільними зусиллями можна протистояти небезпечному захворюванню і змінити ситуацію на краще.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини