Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 10:44:02

COVID-19: у Чернігові зменшується кількість захворілих та госпіталізованих

05.05.2021   11:51Агенцiя

Чернігівська область продовжує перебувати в червоній зоні за рівнем поширення коронавірусної хвороби. Поруч з цим, за минулий тиждень у Чернігові зменшилася кількість як захворілих, так і госпіталізованих.

Нових випадків COVID-19 виявлено – 497 (-37,2%), одужало - 701, госпіталізовано – 138 (-26,2%), виписано – 207, померло – 18 осіб.

Такі цифри озвучила заступниця начальника управління охорони здоров’я міської ради Ольга Малець на щотижневій розширеній нараді в Чернігівській міській раді 5 травня.

За її словами, динаміка за індикаторними показниками - позитивна: станом на 4 травня за 14 днів у місті захворіло 1296 осіб, середньодобова кількість хворих – 93.

Наразі у ковідних відділеннях міських лікарень перебуває 301 пацієнт з підозрами та підтвердженим діагнозом COVID-19. Це 56% від загальної кількості ліжкового фонду. Кисневої підтримки потребує 203 пацієнта та 7 - на апаратах-ШВЛ. Завантаженість ліжок, підключених до кисню – 45,8%.

- Фактично вже другий тиждень ми бачимо, що ситуація у місті стабілізується. Але кілька тижнів був досить високий показник смертності. З 26 квітня по 2 травня ми бачимо суттєву різницю між цифрами по госпіталізації та виписаних людей. Медична галузь міста у плані хворих на COVID-19 поступово розвантажується, але дуже повільно. Хоча висновки по тому, як ми провели пасхальні дні, ми зможемо робити 15-20 травня. Зараз хвиля потрошку спадає. Ми чекаємо відповідного рішення уряду щодо виведення нашої області з червоної зони. Сподіваємось на результати вакцинації, а також на те, що у літний період не буде таких сплесків, - зазначив чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

До слова, начальник КП «Муніципальна варта» Віталій Хрустицький на початку наради повідомив, що під час Великодніх богослужінь у храмах міста ніяких порушень карантинних заходів не було зафіксовано. Всі присутні були у захисних масках та дотримувалися дистанції. Представник правоохоронних органів підтвердив, що жодного протоколу про адміністративне порушення не було складено у цей день.

Ольга Малець додала, що усім чернігівцям необхідно продовжувати дотримуватися встановлених заходів безпеки. Перспектива до виходу з червоної зони у міста та області - є, тому зараз все залежить від самих мешканців, від того, як будуть виконуватись усі карантинні заходи.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.