Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:46:14

Питання щодо продажу теплоходу "Казбек" відтермінували для додаткового вивчення

29.04.2021   12:12Агенцiя

Питання щодо продажу пасажирського теплоходу «Казбек» відтерміноване, поки що на місяць. За пропозицією чернігівського міського голови Владислава Атрошенка на засіданні 7-ої сесії Чернігівської міської ради 8-го скликання 28 квітня прийняли відповідне рішення. «За» проголосували 38 депутатів.

Протягом наступного місяця фахівці мають ще докладніше вивчити всі аспекти щодо варіанту, зокрема, влаштування в цьому теплоході річкового музею (за нещодавньою пропозицією представників громадськості). Владислав Атрошенко зазначив, що такий варіант може бути прийнятий, але всі "за" і "проти" треба зважити об'єктивно.

- Зараз виникла ще пропозиція розглянути варіант використання теплоходу як музею. Нам доведеться відкласти це на рік, поки не буде проєкту реконструкції Центрального парку культури та відпочинку. Там можна буде якусь бухту спорудити. Я уважно прочитав відповідний лист від громадськості. Виникає питання щодо наповнення цього музею: які експонати наберуться з річкового напрямку. І, знову ж таки, цілорічно його треба буде охороняти. Якщо його витягнути на сушу – це буде така споруда, на яку людина не всякого віку зможе зайти, - перерахував він деякі ризики. - Тож давайте не поспішати, ще раз подивимось, і потім приймемо зважене рішення, - запропонував міський голова.

Він наголосив на тому, що сам як чернігівець жодного ентузіазму від перспективи відчуження вже майже легендарного теплоходу не відчуває. Разом з тим, якось вирішити його подальшу долю вже потрібно. Це питання виникло не раптово буде тільки шкода, якщо відкладати його безкінечно.

- Вже 3-4 роки як виникло це питання щодо подальшої долі, витрат на утримання та невідомої перспективи використання теплоходу «Казбек». Мені як міському голові прийняти рішення щодо продажу цього теплоходу, який є пам’яттю для багатьох поколінь, було непросто. Це ностальгічна пам'ять про повноводну річку Десну, про катання перед канікулами, на "останній дзвоник", це частина історії. Тому я відповідально до цього ставлюся. Це питання декілька років відкладалося. Але я не бачу на сьогодні з боку держави ні можливості, ні бажання щодо відновлення найдешевшої транспортної галузі – річкового транспорту. Ми бачимо системне з року в рік обміління річки, і тут навряд чи відбудуться якісь процеси в зворотному напрямку. Крім того, зараз річковий порт - вже приватна власність. У теплохода закінчується термін використання, він потребує планового ремонту. Попередньо фахівці говорять, що це можуть бути кошти від мільйона до півтора мільйона гривень, - зазначив Владислав Атрошенко.

Наразі пасажирський теплохід «Казбек» пришвартований у Жавинці. Місце стоянки щорічно обходиться в 60 тисяч гривень. З постійної команди там - тільки капітан, якому сплачується заробітна плата.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини