Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:43:28

У Кіптівській громаді реалізовуватимуть проєкт Програми "Велике будівництво"

29.04.2021   08:53Агенцiя

Сучасний комфортний та затишний дитячий садочок з'явиться на території Кіптівської громади. Проєкт модернізації старого приміщення школи реалізовуватимуть коштом Державного фонду регіонального розвитку в рамках програми "Велике будівництво".

Як вже раніше зазначала голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко, будівництво та реконструкція об’єктів освітньої мережі в регіоні — є й одним із пріоритетів роботи облдержадміністрації.

– Кожна дитина має право на щасливе дитинство, любов, турботу і на якісну шкільну та дошкільну освіту. Ми маємо докладати зусиль, щоб наші діти ходили до комфортних та сучасних дитячих садочків, – сказала Анна Коваленко.

До складу Кіптівської громади входить 19 населених пунктів. На їх території функціонує чотири дитячі садочки, де виховуються 106 дітей віком від 3 до 6 років. З них 25 дітлахів підвозять з населених пунктів, де немає дитячих закладів.

У центральній садибі функціонує дитячий садочок "Лелека". Заклад розрахований на 15 місць, але цього не достатньо. Зараз тут виховується 19 дітей. Приміщення, в якому розміщено дошкільний заклад, має площу 130 м2 і побудоване ще на початку ХХ століття. У садочку не облаштовані внутрішні туалети, немає музичної та спортивної зали. Харчоблок суміщений із їдальнею, відсутні адміністративні приміщення для персоналу та підсобні для зберігання інвентарю.
Тому у громаді і вирішили реконструювати приміщення колишньої школи у сучасний дитячий садочок на 34 місця, до якого будуть ходити діти з прилеглих сіл (Олбин, Савинка, Димерка, Борсуків, Самійлівка). Це будівля Кіптівської школи, яка не функціонує з 2016 року.

Загальна вартість проєкту складає понад 7 мільйонів гривень, з яких кошти ДФРР складають 4,16 млн, а 2,93 млн – кошти місцевого бюджету Кіптівської сільської ради.

Роботи проводитимуться в декілька етапів і розпочнуться вже найближчим часом:
· реконструкція та утеплення  фасадів та покрівлі закладу освіти;
· реконструкція котельні, зовнішніх інженерних мереж;
· реконструкція приміщень: ігрової кімнати, внутрішніх туалетів, адмінприміщень для персоналу, кухні із врахуванням вимог до інклюзивного середовища;
· реконструкція внутрішніх інженерних мереж закладу освіти;
· внутрішні оздоблювальні роботи зі створення  сучасного освітнього простору.

– Цей об’єкт «Великого будівництва» забезпечить комфортні умови навчання й виховання дітей, а також роботи виховательського складу. Він створить сприятливі умови організації освітнього процесу та покращить рівень дошкільного навчання у сільській місцевості, – зазначила голова облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини