Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:49:26

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

27.04.2021   09:21Агенцiя

26 квітня міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду.

Олександр Михайлович підвів підсумки чергового пленарного засідання 9-ї сесії міської ради, на якому було розглянуто 54 проекти рішення та підтримано 8 звернень до президента України, Кабінету Міністрів України, Чернігівської обласної державної адміністрації та Національної служби здоров’я України. Найголовнішими питаннями порядку денного сесії були: забезпечення міста теплом, підготовки до нового опалювального періоду 2021-22 рр. та продовження договору з ТОВ «НіжинТеплоМережі». Міський голова зазначив, що продовжується робота з іншими кампаніями по теплозабезпеченню, які пропонували свої послуги: «Сподіваємося, що дані кампанії долучаться до питання забезпечення міста теплом, так як і було вирішено ніжинцями на громадських слуханнях». Також згідно рішень сесії на баланс територіальної громади прийнято приміщення Клубу залізничників, планується переселення пункту сімейної медицини № 2, а також переміщення управління освіти в колишню будівлю ЦНАПу (ЦНАП надає послуги вже у новому приміщенні по вулиці Покровській, 8).

Напередодні найбільшого релігійного свята Воскресіння Христового дуже важливо спільно з Нацполіцієї та службами міста слідкувати за дотриманням карантинних обмежень. В п’ятницю, 23 квітня, міський голова провів зустріч з керівниками церков міста з приводу безпечного проходження Великодніх свят. Щоб уникнути скупчення людей всередині приміщень, під час зустрічі наголошувалось на проведенні онлайн-трансляції богослужінь та освяченні кошиків на вулиці (свіжому повітрі). «Сподіваємось, що не тільки очільники церков, а і найголовніше - вся громада, зрозумінням та відповідальністю поставляться до даних рекомендацій, будуть слідкувати за власним здоров’ям та берегти життя всіх мешканців нашого міста», - зауважив Олександр Михайлович.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації прозвітувала начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко. Речниця ніжинської поліції розповіла про випадки порушень ПДР та наголосила на тому, що в Ніжині знову активізувались шахраї, які потрапляють в помешкання людей з метою викрадення грошей. Поліція застерігає всіх мешканців міста, особливо літнього віку, не довіряти стороннім особам, бути пильними та обачними. При виявленні подібних випадків негайно телефонувати за номером 102.

Секретар міської ради Юрій Хоменко повідомив, що близько місяця в Ніжині запрацювала послуга «чат-бот», за допомогою якої вже надійшло біля 500 звернень щодо порушень. Подякував Ніжинському відділу поліції за швидке реагування по даним зверненням.

Керівники структурних підрозділів прозвітували про виконані завдання на минулому тижні та окреслили плани на поточний тиждень.

Учні 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, спеціальних закладів освіти та особи, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти, а також заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі. Інші – продовжують дистанційне навчання.

Проводяться роботи по поточному ремонту вулично-шляхової мережі міста. В зв’язку з несприятливими погодними умовами по деяким видам ремонту виконання затримується. На минулому тижні в парку Т.Г.Шевченка розпочато роботи з монтування скейтпарку, на поточному тижні підрядна організація обіцяє закінчити монтування. Коштом міського бюджету було придбано 500 саджанців дерев, які будуть висаджені силами комунальних підприємств згідно затверджених схем, а також частково на територіях управління освіти.

29 квітня після 14.00 год, враховуючи усі карантинні обмеження, відбудеться прикрашання Великоднього дерева (на початку центральної алеї Всіхсвятського храму, зі сторони вул. Гоголівської). Запрошуємо усіх бажаючих долучитися до виготовлення писанок для нашого ніжинського Великоднього дерева. Свої вироби можна заздалегідь передати представникам управління культури і туризму (пл. Івана Франка,1,каб. 81( перший поверх), конт тел. 0963771108, Тетяна Бассак) або власноруч прикріпити на гілочку дерева свої роботи 29 квітня.    

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини