Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:31:21

Владислав Атрошенко: Підвищення ціни на послугу з управління будинками відбудеться не раніше 1 червня

23.04.2021   12:55Агенцiя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко 22 квітня провів нараду з керівниками комунальних підприємств, які надають послугу з управління, головними економістами та бухгалтерами цих підприємств.

На нараді обговорили майбутнє підвищення тарифу на послугу, яку вони надають. Це спричинено підвищенням мінімальної заробітної плати, ростом вартості будівельних матеріалів, інструментів, інвентаря, а також збільшенням обсягів робіт з поточного ремонту житлового фонду.

Керівники ЖЕКів представили адресну програму окремо по кожному багатоповерховому житловому будинку з новими цінами на послугу. Також проаналізували існуючу заборгованість по сплаті за послуги, середню заробітну плату працівників, фінансові результати, зокрема за І квартал поточного року.

Міський голова акцентував на тому, що підвищення ціни по кожному багатоповерховому житловому будинку не повинне бути бути більше як на 25%. Щоб до 9 грн за кв.м., як планували ЖЕКи по деяких будинках, тариф не піднімався. Оскільки зараз більшість мешканців і так фінансово страждають через введення жорстких карантинних обмежень, залишившись без заробітку. Крім того, на такий же відсоток повинна збільшитися і заробітна плата працівників робітничої професії цих комунальних підприємств.

- Давайте зробимо таким чином, що підвищення ціни відбудеться не раніше 1 червня. За цей час ви всі ще раз опрацюєте це питання, щоб навколо тарифів не було ніяких спекуляцій, - додав він.

Окремо було обговорене питання щодо обслуговування ліфтів у багатоповерхових житлових будинках - щоб зрозуміти ситуацію і можливо виокремити плату за користування ліфтами з платіжок.

Міський голова доручив управлінню житло-комунального господарства міської ради скласти таблицю з відображенням всієї детальної інформації по ліфтам, яких наразі по місту понад 700. Зокрема, зазначити дати їх виготовлення та проведених ремонтів, а також що потрібно зробити для покращення їх роботи.

Крім того, був проаналізований тариф та фінансові показники по комунальному підприємству «АТП-2528». За словами керівника цього підприємства, пропонується збільшити тариф в середньому на 22,8% (зараз 23,07 грн з особи, пропонується - 28,34 грн).

- При удорожчанні тарифу на 5 грн сім’я з трьох чоловік додатково сплачуватиме 15 грн. Давайте домовимось, що при зростанні тарифу зарплата робітників буде підвищена на 20%, а ІТР – на 15%, - прокоментував міський голова.

Владислав Атрошенко зауважив, що ситуацію з підвищенням тарифів обов’язково треба детально обговорювати з мешканцями. Зокрема, роз’яснити їм мотивацію та обґрунтованість їх підвищення.

- Людям треба пояснювати фінансові результати 2020 року та за І квартал 2021 року по підприємствам, розкрийте категорії людей, які у вас отримують заробітну плату. Також поясніть чернігівцям, що важливе й оновлення техніки - ми все ж таки претендуємо на те, щоби у нас було дійсно саме чисте місто в Україні. І тут я прошу зорієнтувати усіх працівників ЖЕКів. У багатьох напрямках ми не можемо змагатися зі своїми колегами-містами, але в чистоті повинні бути першими. Це як мінімум, і на це ми повинні орієнтувати колективи. Адже з чистоти все починається. Також треба скласти графіки та спілкуватися з людьми, чути їх проблеми. Прохання – максимально враховувати їх побажання та пояснити, що на сьогодні вся техніка, яка куплялася - не з тарифів. Її купували за рахунок поповнення статутних капіталів відповідних підприємств. На сьогоднішній день ми практично говоримо за ті тарифи, які дозволяють приблизно в нуль працювати підприємствам. Якщо кошти брати з бюджету, то це значить щось не зробити, і це просто шлях в нікуди. Якщо працювати так декілька років – місто занепадатиме, відставатиме від інших міст і ми будемо тільки втрачати, - підкреслив Владислав Атрошенко.  

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини