Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:04:25

Анна Коваленко: Якщо до нас звертаються зі скаргою громадяни, то ми, як представники влади, повинні діяти невідкладно

20.04.2021   10:01Агенцiя

19 квітня під головуванням очільниці Чернігівської ОДА Анни Коваленко відбулося перше засідання штабу з координації роботи щодо протидії екологічним загрозам та порушенням вимог природоохоронного законодавства на території області.

Представники штабу доповідали щодо проведеної роботи в напрямку протидії екологічним загрозам та роботи з виявленими порушеннями екологічного законодавства.

Голова Чернігівської ОДА зауважила, що головною проблемою в даному напрямку – є відповідне реагування та розгляд звернень щодо розорювання прибережно-захисних смуг, незаконної  вирубки лісів тощо.

— Є певні “пробуксовки” в цьому питанні. Є тенденція використовувати прогалини в законах та скидати відповідальність на “когось ще”. Я вимагаю і буду вимагати не “грати в стрілочника” та не шукати можливостей бездіяти. Це неприпустимо. Якщо до нас звертаються зі скаргою громадяни, то ми, як представники влади, повинні діяти невідкладно – і це не обговорюється, — зауважила Анна Коваленко.

Інформацію про екологічні порушення, виявлені в регіоні, тепер можна передати для розміщення на екологічній мапі, створеній на базі геоплрталу області. Наразі на цю карту вже нанесені дані реєстру місць видалення відходів, об’єктів природно-заповідного фонду, місця зберігання безхазяйних непридатних хімічних засобів захисту рослин та про стан розгляду звернень у сфері охорони та захисту довкілля.

Департамент екології та природних ресурсів ОДА спільно з екологічною інспекцією в області сформували оперативний план реагування на порушення природоохоронного законодавства.

— Будемо синхронізуватися та взаємодіяти для негайного, і що не менш важливо, результативного реагування на порушення у сфері екології. Для цього є вже затверджений Оперативний план дій, визначені люди, які відповідають за проведення перевірок. Моніторимо звернення громадян у ЗМІ та інтернеті. Кожен житель Чернігівщини, в тому числі й керівники територіальних громад, представники місцевого самоврядування мають чітко знати куди звернутися у разі виявлених фактів порушення природоохоронного законодавства, — наголосила Анна Коваленко.

За результатами наради вирішили провести спільну перевірку стосовно можливих випадків незаконного розорювання прибережних захисних смуг та пасовищ на території Остерської міської ради та Киїнської сільської ради.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини