Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:42:52

Прокуратура не дозволила безпідставно підвищувати ціну на постачання газу для медичного закладу

20.04.2021   08:21Агенцiя

Чернігівською обласною прокуратурою забезпечено виконання рішення суду, яким задоволено позовні вимоги прокуратури в інтересах держави в особі Управління охорони здоров`я Чернігівської обласної державної адміністрації.

Прокуратура звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Чернігівгаз Збут" та Комунального некомерційного підприємства "Чернігівська обласна лікарня" Чернігівської обласної ради про визнання додаткових угод на постачання природного газу недійсними та стягнення з газопостачальника понад 23 тис. грн.

Підставою звернення прокуратури до суду стало укладання між КНП "Чернігівська обласна лікарня" та ТОВ "Чернігівгаз Збут" додаткових угод з порушенням вимог законодавства, що призвело до безпідставної зміни істотних умов договору та зростання ціни на постачання газу, а також покладення на бюджетну установу економічно невигідних зобов`язань щодо необґрунтованого витрачання бюджетних коштів.

Судом підтверджено неправомірність таких дій, визнано недійсними додаткові угоди до договору на постачання природного газу для потреб не побутових споживачів, укладені між КНП "Чернігівська обласна лікарня " та комерційним підприємством, з якого зобов’язано стягнути надмірно сплачені кошти.

Наразі рішення суду виконано в повному обсязі, інтереси держави у бюджетній сфері поновлено.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.