Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:13:47

У Чернігові провели аукціон на продаж права розміщення тимчасових об’єктів для продажу кави та фаст-фуду

19.04.2021   13:23Агенцiя

Як тільки покращиться ситуація з захворюваністю на COVID-19, що дозволить пом’якшити карантинні обмеження, у Чернігові запрацює сезонна торгівля з яток кавою, іншими напоями, продуктами швидкого харчування, солодкою ватою, морозивом.

Аукціон на продаж права розміщення тимчасових об’єктів для продажу кави та фаст-фуду провели на засіданні комісії з погодження розміщення тимчасових об’єктів на території міста 15 квітня.

Секретар міської ради Олександр Ломако акцентував увагу підприємців, які виграли в конкурсі цього року, на важливості підтримувати чистоту та порядок навколо пересувних об’єктів торгівлі.

Як відомо, вже третій рік поспіль у нашому місті право на таку торгівлю надається тільки за процедурою, визначеною Порядком користування об’єктами благоустрою в м. Чернігові. Якщо на одне й те саме місце є два і більше претендентів, проводиться конкурс у формі аукціону. Місце отримує той учасник, який запропонує вищу орендну плату ніж інші претенденти.

Загалом цього року для розміщення тимчасових об’єктів з дрібнороздрібної пересувної торгівлі підприємцям було запропоновано 25 місць.

На цьому аукціоні право на сезонну торгівлю продане за 9 адресами. Найбільший запропонований крок зростання ціни - від 62 до 7500 грн за квадратний метр.

Крім того, зараз продовжують діяти 60 договорів, укладених за результатами аукціону 2020 року. Тобто ті місця цьогоріч не пропонувалися. І наразі, за інформацією КП «Паркування та ринок», залишилось 15 вільних місць для розміщення об’єктів пересувної торгівлі.

Нагадаємо, наразі договір з уповноваженим органом міської ради про пайову участь в утриманні об’єкту благоустрою укладається на строк до трьох років.

На засіданні комісія також надала дозвіл на монтування літніх майданчиків біля кафе і ресторанів, на надання спортивно-розважальних послуг для чернігівців, адже незабаром в місті з’явиться офіційний прокат електросамокатів. Для їх роботи визначили поки 6 місць. Також надали ряд дозволів на сезонну торгівлю овочами та фруктами.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини