Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 01:49:40

Повністю сформована мережа служб у справах дітей області у територіальних громадах

19.04.2021   13:15Агенцiя

Рішення в інтересах дітей ухвалили 16 квітня депутати Киселівської сільської ради. Відтепер на території громади буде працювати служба у справах дітей, яка опікуватиметься правами та інтересами близько 700 дітей та підлітків, серед яких 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Участь у сесії, відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації Анни Коваленко, взяла начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Зеленько.

— З утворенням зазначеного підрозділу в області завершено процес формування мережі служб у справах дітей у всіх 57 місцевих громадах регіону, що є одним з кращих результатів в Україні, — зазначила Людмила Зеленько.

За її словами, після реорганізації служб у справах дітей районних державних адміністрацій основна турбота про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та їхню безпеку перейшла до компетенції місцевих громад.

У віданні районних державних адміністрацій перебуватимуть питання усиновлення, створення прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу та влаштування до них дітей.

Очільниця Служби у справах дітей обласної державної адміністрації акцентувала увагу на необхідності об’єднання зусиль депутатів, посадових осіб та мешканців громади навколо своєчасного виявлення дітей, які опинились у скруті, та надання їм якісної допомоги для запобігання бездоглядності та соціальному сирітству.

До слова, в області налічується більше 2000 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та близько 1300 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини